Predsednik SDS Janez Janša ponovno na obisku v Ukrajini

Predsednik SDS Janez Janša je po letu dni ponovno obiskal Kijev, kjer se je srečal tudi s predsednikom ukrajinske vlade Denysom Shmyhalom. Janša je kot predsednik vlade sredi marca lani, kmalu po začetku ruske agresije proti Ukrajini, s premierjema Poljske in Češke, Mateuszem Morawieckim in Petrom Fialo, obiskal Kijev, da bi izrazil podporo napadeni državi. V delegaciji je bil tudi podpredsednik poljske vlade Jaroslaw Kaczynski. V Kijevu jih je sprejel ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki se jim je zahvalil za izraženo podporo.

Po letu dni spet prijateljsko srečanje v Kijevu s predsednikom Ukrajinske vlade Denysom Smyhalom. Ukrajina je danes mnogo močnejša, podpora svobodnega sveta pa bistveno večja kot v temnih dneh marca 2022 takoj po brutalni ruski agresiji.
Vendar pa je pomoč Ukrajini še vedno mnogo premajhna in prepočasna, zamude pa se žal plačujejo s človeškimi življenji. Boj Ukrajincev proti ruskemu agresorju je boj dobrega zoper zlo, ki ogroža varnost celotnega kontinenta in širše”, je na svojem facebook profilu zapisal Janez Janša.