Predsednik SDS Janez Janša je skupaj s poslanci in člani stranke pomagal pri odpravljanju posledic poplav v Črni na Koroškem

Včeraj so v Črni na Koroškem pri odpravljanju posledic neurja in poplav pomagali tudi predsednik SDS Janez Janša ter nekateri poslanci in člani te stranke, med njimi sta bila tudi poslanec Branko Grims in Franc Kangler, bivši župan Maribora.  

“Videl sem poplave 1990, leta 2012, Železnike leta 2007, vendar česa takega, kot je tukaj v Črni, še nisem videl. Je nekaj podobnega, žal, v Zgornji Savinjski dolini, verjetno ponekod na Gorenjskem, vendar tako velikega razdejanja pa zagotovo ne. To je strašno. Je pa lepo videti tudi tuja vozila, ki so pripeljala pomoč, se pravi ne gre samo za slovensko, ampak tudi za evropsko solidarnost, ki se zgrinja tudi v Črno danes,” je za N1 dejal Janša.

Janša je komentiral tudi trenutna dejanja vlade: “Po tem, kar smo v soboto slišali na Svetu za nacionalno varnost, vlada jemlje to katastrofo resno. Dejansko je potrebno sedaj stopiti skupaj. Razprava o tem, kaj bi se dalo preprečiti, katere nauke je potrebno vzeti iz te katastrofe, lahko počaka. Zdaj je ključno, da se omili nesreča, ki je prizadela ljudi.”

V Črni na Koroškem je odpravljanje posledic naravne nesreče v polnem teku. Počasi se prebijajo do prometno še odrezanih zaselkov, ponekod vodo že imajo, rešujejo kanalizacijsko omrežje. Kraj bo danes obiskala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, od katere po besedah županje Romane Lesjak pričakujejo pomoč, ki jo potrebujejo:

“Pričakujemo, da bomo dobili sredstva za to, da bomo lahko vzpostavili nazaj ceste, infrastrukturo. Predvsem pa najprej pričakujemo pomoč ljudem,” je danes pred obiskom za STA dejala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak.