Poziv očividcem prometne nesreče v Dravogradu

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 737 klicev občanov. 216 klicev je bilo interventnih, štirje nujni. 48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 23 s področja mejnih zadev in tujcev, 74 s področja prometne varnosti in 76 s področja javnega reda in miru. S področja cestnega prometa poročamo o osmih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in devetnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali sedemintridesetkrat. V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

 

Petek, 2. september 2022: v Žalcu smo obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec je iz dveh rezervoarjev romunskega tovornega vozila, parkiranega na parkirišču podjetja, ukradel okoli 800 litrov nafte. V petek smo k preiskovalnemu sodniku privedli 64-letnega moškega, ki je prejšnji teden, na območju Vojnika, z nožem zagrozil 52-letnemu sosedu. Sosed je ob grožnji pobegnil s kraja in zadevo prijavil policiji. Osumljenemu smo odvzeli prostost in na njegovem domu opravili hišno preiskavo ter ga v petek zaradi suma storitve kaznivega dejanja POSKUS UBOJA privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je po zaslišanju odredil sodno pridržanje.

Sobota, 3. september 2022: v Celju smo obravnavali vlom v prostore mestne savne. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel. Storilec je lastnikom škodo povzročil z razbitjem stekla na vratih. V Pernovem smo obravnavali poskus vloma v počitniško hišico. Storilcu v notranjost ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat in pritličnega okna. V Celju je neznanec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico, ki je bila na zadnjem sedežu. Torbico, iz katere je storilec ukradel denarnico z dokumenti in gotovino, smo našli v bližini vloma. Na Cesti na grad v Celju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vhodna vrata, je ukradel gotovino ter več zlatega in srebrnega nakita.

Nedelja, 4. september 2022: na avtocestnem počivališču Tepanje smo obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz odklenjenega romunskega avtodoma ukradel gotovino in mobilni telefon. V industrijski coni v Nazarjah smo okoli 11. ure obravnavali požar. Zagorelo je v silosu lesnega obrata. Do požara je prišlo zaradi samovžiga žagovine. Tuja krivda je izključena. V Zrečah je neznani storilec z ostrim predmetom poškodoval osebno vozilo in lastniku povzroči za okoli 1.000 € škode.

Danes, ob 9.20 uri, se je na glavni cesti Dravograd – Vič, v neposredni bližini bencinskega servisa OMW, na Koroški cesti v Dravogradu, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil poškodovan pešec. V pešca, ki je pravilno prečkal vozišče, je trčil voznik osebnega vozila znamke Škoda, zelene barve, ki je pripeljal iz smeri Viča. Voznik je po trčenju odpeljal naprej, v smeri Dravograda, ne da bi ustavil in pomagal pešcu. V času prometne nesreče sta v smeri proti Viču pripeljala dva voznika večjih tovornih vozil, ki sta na kraju nudila prvo pomoč poškodovanemu pešcu. Povzročitelja prometne nesreče pozivamo, naj se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, oglasi na Policijsko postajo Dravograd ali pokliče na telefonsko številko 02 87 21 500 ali na številko 113. Za podatke prosimo tudi oba voznika tovornih vozil, ki sta bila očividca nesreče in ostale morebitne druge očividce. Podatke nam lahko sporočijo tudi na anonimno številko policije 080 12 00. Za vse podatke se že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

PU Celje