Posredujemo kontakte občin Mežiške doline za pomoč pri odpravi posledic neurja

Tokratno neurje prizadejalo škodo, ki se je zaenkrat že ne da izmeriti, bo pa enormna. Znano je, da so poškodovani številni domovi, infrastruktura in da bo sanacija škode dolgotrajna. Veliko ljudi, sploh tistih, ki te škode niso utrpeli, se želi  vključiti z različnimi oblikami pomoči za posameznike in družine in na ta način razbremeniti stisko ljudi. Vse, ki ste pripravljeni pomagati obveščamo, da se obrnite na štabe civilne zaščite na ogroženih območjih ali na lokalna gasilska društva, ki so v navezavi s poveljniki gasilskih društev iz ogroženih območij. Delo, sanacija, mora potekati usklajeno in varno. Prav tako mora biti usklajeno zbiranje pomoči, tako finančne kot materialne. V ta namen vam pošiljamo nekatere kontakte, kam se obrniti v primeru, če želite pomagati koroški regiji:

 

Štab CZ Dravograd   08-22-70-001
Vsi, ki bi želeli kakorkoli prispevati k odpravljanju posledic nedavnih poplav in obnovi poškodovane infrastrukture, lahko svojo pomoč izrazite preko posebnega transakcijskega računa Občine Dravograd:
TRR: SI56 0122 5010 0009 832
Sklic: 00-730

Štab CZ Občine Ravne na Koroškem je dosegljiv na 02 82 16 029, mail štaba [email protected], kamor se lahko oglasijo prostovoljci, ki naj bodo primerno obuti in opremljeni z opremo za čiščenje.

Občina Prevalje, obvestilo glede telefonske številke Civilne zaščite za vse informacije 070 299 062

Občina Mežica. Prostovoljci se zbirajo pred Gasilskim domom. Bodite primerno obuti in oblečeni. Štab CZ je dosegljiv na telefonski številki 070 199 666.
Ceste na celotnem območju občine Črna na Koroškem so še vedno povsem neprevozne. Promet je omogočen zgolj intervencijskim in dostavnim vozilom.

Kontakt Občine Črna na Koroškem, telefon: 02 87 048 10, elektronski naslov [email protected]