Poslanka Anja Bah Žibert je na predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar naslovila poziv

Poslanka Anja Bah Žibert je na predsednico Republike Slovenije Natašo Pirc Musar naslovila poziv za odgovor na vprašanje, kaj bo ukrenila v zvezi z neprimerno komunikacijo in nepristranskim delovanjem namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Simona Savskega.

Mediji so poročali o neprimerni komunikaciji namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Simona Savskega. Slednji se je v zaprti skupini na Facebooku – miličniki – policisti odzval na razmislek o stopnjevanju nasilja nad policisti, je za TV Slovenija poročala novinarka Valentina Plaskan. Za nezaupanje v policijo je posredno okrivil poslanca in predsednika Slovenske demokratske stranke ter nekdanjega predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janšo in nekdanjega notranjega ministra.

 

Glede na to, da je predsednica Republike Slovenije skladno z Zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije pristojna za imenovanje in razreševanje funkcionarjev Komisije za preprečevanje korupcije in se je na zadevo že odzvala pisno »je komunikacija namestnika predsednika KPK-ja neprimerna in da morajo funkcionarji in politiki z načinom komunikacije krepiti zaupanje ljudi v delo državnih organov ter s tem prispevati h krepitvi integritete« jo poslanka Bah Žibert javno sprašuje, ali jo je Komisija za preprečevanje korupcije že obvestila o omenjenem primeru. 

Prav tako jo sprašuje, kakšno je njeno stališče o takšnem načinu komunikacije namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije in ali bo predlagala razrešitev namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Le tako bi lahko prispevala h krepitvi integritete ter okrepila zaupanje v delo Komisije za preprečevanje korupcije, njeno nepristranskost in objektivnost. 

Služba za odnose z javnostmi SDS