Poslanci SDS na delovnem obisku na Koroškem

Poslanci Slovenske demokratske stranke so bili včeraj na delovnem obisku na Koroškem. Namen obiska je bil seznanitev s potekom popoplavne obnove in s težavami, s katerimi se ob tem srečujejo župani v regijiV Radljah ob Dravi, kjer so začeli z delovnim obiskom, so jih sprejeli župan Radelj mag. Alan Bukovnik, župan Dravograda Anton Preksavec, župan Vuzenice Franjo Golob, županja Občine Muta Angelca Mrak in župan Občine Podvelka Miran Pušnik.

 

Predsednik SDS Janez Janša je v pogovoru poudaril, “da so trenutno opozicija, da pomagajo, kolikor moremo po svojih močeh, da pa bi, če bi bili vladna stranka, zagotovo naredili več.” Opozoril je, naj občine oziroma župani/županje ne nasedajo, da denarja ni. 

Pot so nato nadaljevali v industrijski coni Otiški vrh, kjer so jih sprejeli Zlatko Pokeržnik iz podjetja SGP Pokeržnik, Franc Kadiš iz podjetja Avto Kočevje, ter lastnica hotela Korošica Zofka Kanovnik.

Obiskali so tudi Wellness in športni center ZKŠTM Ravne na Koroškem, kjer jih je sprejel direktor zavoda Dejan Pandel, sicer tudi predsednik OO Ravne na Koroškem.

Zatem so se ustavili na Prevaljah, kjer so si ogledali tudi most čez Mežo na Leše in se srečali z županom Prevalj Matijo Tasičem ter podžupanom Prevalj Stašom Lodrantom.

“Koroško regijo je obiskala Poslanska skupina SDS in si ogledala posledice uničujočih poplav v Dravski in Mežiški dolini. Poslanci so obljubili, da bodo naš močan glasnik v Državnem zboru in odločevalce jasno opominjali na izpolnitev danih obljub. Prosil sem jih naj se odločno borijo za nas,” je ob obisku poslanske skupine SDS povedal Stašo Lodrant.

Ob zaključku obiska so si ogledali še industrijski obrat družinskega podjetja Ferolin, kjer so se srečali tudi z županom Občine Mežica Markom Mazejem, ki je poudaril, “da je Koroška biser in da imajo Korošci zelo pridne roke.”