Pomembna zmaga odbojkarjev Fužinarja proti Črnučam

V 19.krogu 1.A DOL so odbojkarji Fužinarja gostovali v Ljubljani, kjer so se pomerili z ekipo OK Črnuče in Odbojkarska šola ACH Zmajček. V izjemno napeti in razburljivi tekmi so zmagali s 3:2 (25:23, 25:27, 22:25, 25:22, 15:10). Domači so vodili že z 2:1 v nizih in 16:13 v četrtem nizu, vendar so nato Ravenčani zaigrali odlično in prišli do popolnega preobrata. Veselje po tekmi je bilo seveda veliko, saj je zmaga v gosteh proti neposrednemu kandidatu za obstanek izjemno pomembna.

 

Po tekmi je trener Fužinarja Bogdan Veličković za naš portal povedal naslednje:

“Čestitke mojim varovancem. Danes so v zelo pomembni in težki tekmi pokazali ta karakter, za katerega dobro vem, da ga imajo. Zmaga v Črnučah s 3:2 nam veliko pomeni, vendar moramo do konca še trdo garati, da bi prišli do cilja! Po odličnem uvodnem nizu smo v kočnici drugega niza zapravili svoje priložnosti, pa tudi v tretjem nismo bili pravi, čeprav smo v končnici prišli na točko do preobrata. Četrti niz je bil do polovice tudi v znaku domačinov, pri 16:13 za njih pa smo začeli igrati bolje in pokazali svoj karakter. Obrnili smo ta niz, v petem pa smo bili mirni in koncetrirani ter pokazali, da smo prava ekipa. Še enkrat čestitke vsem in gremo naprej, novim zmagam na proti….še veliko je do konca.”

Fužinar je sedaj s štirinajstimi točkami na sedmem mestu, Črnuče so točko za njim. Šestouvrščeni Salonit, ki je še ulovljiv, pa ima šestnajst točk. V naslednjem krogu Ravenčani gostujejo v Kranju proti Triglavu, nato pa jih čaka domača tekma z mariborskim Merkurjem.