Policisti ulovili krivolovca na območju Radelj ob Dravi

Radeljski  policisti  so v zadnjih treh mesecih dobili tri prijave primerov nezakonitega  lova  na območju  Ribnice  na  Pohorju. Prejšnji teden so na območju  Josipdola  pri  nezakonitem lovu dobili 37-letnega moškega doma z območja Policijske postaje  Radlje ob Dravi in mu zasegli samostrel s puščicami.

Foto: PU Celje

Z  zbiranjem obvestil so ugotovili,  da je 37-letni občan poleg primera nezakonitega  lova prejšnji teden, osumljen še najmanj dveh kaznivih dejanj nezakonitega lova v mesecu septembru.

Osumljeni  si  je  za  potrebe  nezakonitega  lova  divjadi kupil opremo za opazovanje  in fotografiranje divjadi ter samostrel  s puščicami, s katerim je  v  septembru, v gozdu na območju  Ribnice na Pohorju, ustrelil dva jelena.

Foto: PU Celje

Osumljenega  37-letnika  bodo  policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi kazensko ovadili zaradi  suma  kaznivega  dejanja  nezakonit  lov, po 1. odstavku 342. člena Kazenskega zakonika.

Prav  tako  so mu izdali odločbo o prekršku po Zakonu  o ohranjanju narave, zaradi  vožnje v  naravnem  okolju, saj je z osebnim avtomobilom vozil po gozdu in travniku na območju Ribniške koče in Josipdola.