Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali tatvino akumulatorja na delovišču v kraju Lehen na Pohorju

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 752 klicev občanov. 200 klicev je bilo interventnih. 45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 94 s področja prometne varnosti in 36 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

V zadnjih treh dneh so obravnavali 4 prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in 19 prometnih nesreč z materialno škodo. Desetim voznikom so policisti zasegli vozila, saj niso izpolnjevali pogojev za vožnjo in sicer so vozili po poteku veljavnosti vozniškega dovoljenja ali brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Od petka do danes so policisti obravnavali tri voznike osebnih vozil, ki so vozili pod vplivom alkohola. V petek nekaj po 20. uri so policisti v Laškem imeli v postopku voznika, ki mu je alkotest pokazal 0.80 mg/l v litru izdihanega zraka. Drugega voznika so v soboto, nekaj pred 2. uro obravnavali policisti v Mozirju, kateremu je alkotest pokazal 0.51 mg/l. Voznico so imeli policisti v postopku v nedeljo zjutraj nekaj po polnoči na območju Velenja. Alkotest ji je pokazal, 0.55 mg/l v izdihanem zraku. Zoper voznike sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemnajstkrat. Dva kršitelja smo pridržali.  

Kriminaliteta

Petek, 26. januar 2024

Policisti PP Radlje ob Dravi so obravnavali tatvino akumulatorja na delovišču v kraju Lehen na Pohorju.

Na Tolstem vrhu, Ravne na Koroškem je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Pri tem je povzročil materialno škodo.

V Celju je neznani storilec poškodoval vetrobransko steklo na parkiranem vozilu.

Šentjurski policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kjer je storilec poškodoval ključavnico na vhodnih vratih stanovanjske hiše.

Sobota, 27. januar 2024

Žalski policisti so v Arnovskem gozdu v industrijski coni obravnavali tatvine goriva, kjer je neznani storilec iz petih tovornih parkiranih vozil odtujil gorivo.

Prav tako je na parkirišču v Tepanju neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo.

Nedelja, 28. januar 2024

V Kasazah je neznani storilec poškodoval pnevmatike na parkiranem vozilu.

V Vinski gori – Velenje, je neznani storilec vlomil v sedem parkiranih tovornih vozil in poškodoval ključavnice. Odtujenega ni bilo ničesar.

Nedovoljen prehod državne meje

Petek, 26. januar 2024

V Mežici so izsledili štiri državljane Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Sobota, 27. januar 2024

V soboto, nekaj čez 21. uro, so v Stranicah – Slovenske Konjice, ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je prevažal pet državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku smo odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih smo ga s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.