Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek na avtocesti A1 izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju prekrškov nezadostne varnostne razdalje. V času nadzora so zaznali 27 kršitev vožnje na prekratki varnostni razdalji. 21 kršitev so zaznali pri voznikih osebnih vozil, 6 kršitev pa pri voznikih tovornih vozil.  

 

Prav tako so ustavili in kontrolirali voznika vlečnega vozila, državljana Madžarske, ki je prevažal nevarno blago in ugotovili, da je imel na pogonski osi vlečnega vozila popolnoma uničeno desno pnevmatiko. Vozilo so izločili iz prometa. Vozniku pa izdali plačilni nalog v znesku 400 €, ki ga je v polovičnem znesku poravnal na kraju. Prav tako so vozniku  izdali plačilni nalog za pravno osebo v višini 2.000 €, tudi tega je voznik v polovičnem znesku plačal na kraju.

V letošnjem letu so na avtocesti na Celjskem obravnavali 16 prometnih nesreč, katerih vzrok je bila vožnja s prekratko varnostno razdaljo, zato policisti svetujejo vsem voznikom naj upoštevajo ustrezno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam ter tudi svojemu vozniškemu znanju, izkušnjam in razmeram na cestah.

PU Celje