Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so sinoči na relaciji Mežica – Reht, ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 224 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, trije nujni. 23 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so sinoči na relaciji Mežica – Reht, ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal znake nezanesljive vožnje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se voznik z rezultatom ni strinjal sta mu policista odredila strokovni pregled, ki ga je opravil. Policista sta vozniku začasno odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Sledi še obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Velenju so obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je na osebnem vozilu, parkiranem na parkirišču na Kardeljevem trgu, ukradel obe vzvratni ogledali, anteno in registrsko tablico, namerno pa je poškodoval še prednje in zadnje brisalce.

V gozdu v Strmci, na območju Laškega, je neznanec požagal in odpeljal 16 dreves in lastnikom povzročil za okoli 10.000 € škode.

Na območju Gornjega Gradu je neznani storilec vlomil v prostore planinskega društva in ukradel  nekaj gotovine in več čokolad.

V Otiškem Vrhu so obravnavali nesrečo pri delu. Delavec je pri sestopu s tovornega vozila padel dober meter globoko, na železniške tire. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Nekaj pred 19. uro so bili obveščeni o požaru v Šentjanžu pri Radljah. Zagorela je lesena uta, ki jo je ogenj v celoti uničil. Vzrok požara še ni potrjen.