Policisti Letalske policijske enote na območju Okrešlja pomagali pohodniku, ki ga je ugriznila kača

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah  prejeli 315  klicev  občanov. 81 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 30 interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete,  2 s področja mejnih  zadev in tujcev,  33 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

 

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami  ter šest prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so obravnavali v Gornjem Doliču, pri odcepu za Vitanje, kjer je voznik motornega kolesa, ki je vozil s prekratko varnostno razdaljo, trčil v voznico osebnega vozila, ki je vozila pred njim. Motorist se je v trčenju lažje poškodoval. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Enega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so pridržali.

Petim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Trem so zasegli kolesa z motorjem, dvema osebni vozili. Eden od voznikov osebnih vozil, je poleg tega, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, vozil še krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel dobri dve promili alkohola v krvi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V  Mali  Pirešici  so obravnavali tatvino. Neznani storilec je z gradbišča ukradel več bakrenih vodnikov, vrednih okoli 8.000 €.

V   Žerjavu  so  obravnavali  nesrečo  pri delu. 68-letni občan se je huje poškodoval pri rezanju lesa s krožno žago.

Nezakonit prehod državne meje

V  Bistrici ob Sotli smo včeraj izsledili osem državljanov Pakistana, ki so na  nezakonit način vstopili  v  Slovenijo. Po izvedenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Posredovanje Letalske policijske enote

Letalska  policijska  enota je v sodelovanju z dežurno ekipo za reševanje v gorah,  včeraj dopoldan na območju Okrešlja, posredovala zaradi ugriza kače. Pomagali  so  mlajšemu moškemu,  ki je prijel in dvignil kačo, ta pa ga je ugriznila.  Domnevno  gre za gada. Med reševanjem moški (še) ni imel večjih zdravstvenih težav. Prepeljali so ga v zdravstveno ustanovo.

Strupi  kač  lahko  povzročijo hude otekline in motnje pri strjevanju krvi, znaki  zastrupitve pa se kažejo tudi kot driska, bruhanje, hude bolečine in oteženo  dihanje. V Sloveniji živijo tri vrste strupenih kač, poleg laškega in  navadnega  gada še modras. Kače, ne glede na vrsto, je najbolje pustiti pri miru in se jim izogniti.

PU Celje