Pohorci se še ne dajo, še vedno smučajo

Dolinska smučišča na Koroškem so že zaključila letošnjo sezono, le Pohorje se ne da, tako Kope kot tudi Ribniško Pohorje. Na Ribnici in tamkajšnjem smučišču bodo v letošnjem letu našteli krepko prek 70 smučarskih dni, in ko po dolini že nabiramo regrat, je ta vikend na Ribniškem Pohorju odlična smuka. Smučišče je bilo v soboto še posebej dobro obiskano, tudi zaradi tega, ker je imela Slovenska demokratska stranka svoje zimske športne igre, na Ribnico pa je prišel tudi prvak opozicije Janez Janša.

Foto: Vančo K. Tegov

V Črni smučali več kot 80 dni

Kljub temu da letošnja zima ni bila pretirano radodarna s snegom, pa so tudi upravljavci žičnic v Črni, na Rimskem vrelcu v Kotljah, Poseki na Ravnah in Bukovniku v Šentjanžu pri Dravogradu opravili dobro delo in zagotovili lepo smuko, čeprav so to tipična dolinska smučišča. Na smučišču Bukovnik nad Šentjanžem se račun izide, če je obratovalnih dni 60; letos jih je bilo 70 in v Smučarskem klubu Iverka, ki upravlja to smučišče, so lahko zadovoljni. Tudi Rimski vrelec se je približal 70 dnevom obratovanja, v Črni pa so našteli več kot 80 smučarskih dni.

Foto: Vančo K. Tegov

Na Peci smuka do velike noči

Še vedno pa traja sezona na avstrijski strani Pece, ki je priljubljeno smučišče Slovencev tostran meje, namreč gotovo kakšna polovica smučarjev na Peci prihaja s slovenske strani. Na Peci je še vedno odprtih od 10 od 15 kilometrov prog, na vrhu pa je do 60 centimetrov snega. Po tradiciji smučišče zaprejo ob veliki noči, pa naj bo takrat na Peci dva metra snega ali še več.

N.K.