Počitniško varstvo osnovnošolcev po celotni Koroški

V času letošnjih poletnih počitnic je za aktivno celodnevno počitniško varstvo osnovnošolcev na Koroškem dobro poskrbljeno. Varstva bodo izvajali v večini koroških občin, prvič v Slovenj Gradcu in drugič zapored v Mežiški dolini.

MOCIS bo s pomočjo Mestne občine Slovenj Gradec in drugih javnih zavodov prvič organiziral varstvo otrok

Center za izobraževanje odraslih MOCIS bo v letošnjem letu prvič organiziral aktivno celodnevno varstvo v času šolskih počitnic za otroke, ki imajo stalno prebivališče v Slovenj Gradcu. Občina je projektu, ki nosi ime Živele počitnice v Slovenj Gradcu 2017, namenila 15 tisoč evrov iz proračuna občine. Poleg glavnega koordinatorja MOCIS-a bodo pri projektu sodelovale tudi druge institucije, ki delujejo na območju MO Slovenj Gradec, to so denimo Koroški pokrajinski muzej, Koroška galerija likovnih umetnosti, Koroški dom starostnikov in drugi. Slovenjgraški otroci bodo tako lahko kakovostno preživljali prosti čas, medtem ko bodo starši v službi.

Počitniško varstvo za otroke s stalnim bivališčem v MO Slovenj Gradec bo potekalo v času poletnih počitnic, med 26. 6. 2017 in 31. 8. 2017, vsak delovni dan med 6.30 in 15.30. Dobivali se bomo na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec, potem pa skupaj šli novim dogodivščinam naproti. Otroka lahko vključite v najmanj 1 termin (tj. 5 dni) in največ 2 termina.* Število prostih mest za posamezni termin je 28 otrok. Prispevek za hrano (zajtrk, kosilo in malica) znaša 27 € na otroka za en teden in ga plačate po vzorcu položnice, ki jo prejmete prek elektronske pošte. Vir: www.mocis.si

Za varstvo je poskrbljeno tudi v Mežiški dolini in v Radljah ob Dravi

Ravenska enota Centra za socialno delo pa celodnevno varstvo otrok organizira že drugič, in sicer na območju občin Mežiške doline. Varstvo za otroke, stare od 6 do 11 let, bo potekalo v vseh štirih občinah, in sicer v prvih dveh tednih v juliju na Ravnah na Koroškem, v drugih  dveh na Prevaljah, v prvi polovici avgusta v Mežici in v Črni na Koroškem od 14. do 18. avgusta. »Otrokom bomo zagotovili vodenje in varstvo ter vsak dan novo izkušnjo z medgeneracijskim druženjem, obiski zanimivih gostov, plavanjem v ravenskem bazenu, športnimi in družabnimi igrami, sprehodi v naravo, branjem pravljic, likovnim ustvarjanjem in še«, so zapisali v zloženki, ki predstavlja projekt varstva 11. Šola šala 2017. Prosta mesta so omejena na dvajset otrok, cena enotedenskega varstva za enega otroka pa znaša 18 evrov.

V Radljah varstvo otrok, starih od 6 do 15 let, organizira Večgeneracijski center, varstvo pa je brezplačno. Finančno je pokrito iz projekta Večgeneracijskega centra, nekaj pa bo dodala tudi občina.

NK