Plačljiva prebujenost

Woke ideologija je leva ideologija, ki se bori za ženske, za afroameričane, za begunce vseh vrst in barv, za čisto okolje, za živali, proti nadvladi belih moških, proti rasni diskriminaciji, proti diskriminaciji ranljivih skupin, proti ozonski luknji, proti fašistom, proti kapitalizmu… in še bi lahko naštevali, pa bi bila ta kolumna , če bi hoteli našteti vse za kaj in proti čemu se borijo, prekratka.

 

Skratka, borijo se proti vsemu, kar ni v njihovem ozkem interesu in kar njim, prebujencem,
intelektualni eliti, izbrancem… kakor koli pač jih želite imenovati, ne prinaša denarčkov.
Vendar pa, prebujenci po celem svetu nosijo majice z likom Che Guevare, ki je bil deklariran rasist (mehikanci so bili zanj banda nepismenih indijancev, črni lenuhi z pomanjkanjem afinitete do umivanja…), homofob (homoseksualce je imenoval spolni perverzneži, ostanek buržuazne dekadence, pošiljal jih je v koncentracijska delovna taborišča) in morilec (kot vodja zapora v La Cabani je dal izvensodno ubiti okoli 150 ljudi, usmrtitve pa je tudi sam izvajal), ki je užival v mučenju.

Borijo se proti zlorabi in zatiranju žensk, niso pa sposobni obsoditi držav, kjer to zatiranje poteka. Borijo se proti kapitalizmu, nimajo pa težav sprejemati špekulantskega, včasih tudi krvavega denarja od Soroša in njegovih skladov. Pa je Soroš nekaj najslabšega kar je kapitalizem ponudil. Kot jud je preživel nemško okupacijo Madžarske tako, da je Nemcem ovajal druge jude, je finančni špekulant z investicijskimi skladi v davčnih oazah… Zopet, samo da je naš in, da da denar, ostalo ni pomembno.

Šteje denar (ki se zliva v žepe posvečenih), ne dejanja, ne ozadje. Denar je denar, tudi če je krvav, saj ne trga žepov. Uporabljajo najnovejše telefone, ki jih sestavlja poceni delovna sila v jugovzhodni Aziji, tudi otroci, letujejo pa po prestižnih destinacijah, kjer samo za pot tja naredijo večji ogljični odtis kot jaz v enem mesecu z avtom.

Očitno se ravnajo po starorimskem pregovoru Quod licet lovi, non licet bovi (kar je dovoljenu Jupitru, bogu, ni dovoljeno volu) in oni so v tem primeru bogovi ali božanstvo, ostala navadna neuka raja, ki se ne strinjamo z njimi pa smo za njih voli.
Podobno pa je tudi v Sloveniji, naši prebujenci, sami pripadniki levice, dosledno kršijo svoja načela. Nasilje in izkoriščanje žensk obsojajo selektivno, v smislu, naši lahko (ob tem molčijo), drugi pač ne!

Vse, s čimer se ne strinjajo pa je fašizem. Oni so ljudstvo in oni hočejo odločati, ne da bi se sploh šli tehtati na volitve. Moti jih majhen prahec v očesu drugega, ne pa skala v njihovem. Živijo v svojem (predvsem ozkem ljubljanskem) mehurčku, mainstream mediji pa jih dejansko bildajo v nebo. Tako po svetu kot tudi v Sloveniji pri tej ideologiji ne gre za nič drugega kot čisti populizem, vendar prilagojen slovenskim razmeram, torej selektiven, tako kot so selektivna in usmerjena njihova dejanja, vedno naši in vaši! Ena merila za naše, druga za vaše. Pri tem pa so naši tisti, ki nam dajejo
denar.

Populizem je v knjigi Kaj je populizem (priporočam za branje) dokaj dobro opisal J.W. Muller. Torej, da veljaš za populista oziroma, da si populist moraš izpolnjevati tri pogoje. Prvi je, da kritiziraš elito (to našim prebujencem perfektno uspeva, vendar zopet zelo selektivno, njihovi politiki, umetniki in tudi »znanstveniki« za njih pač očitno niso elita), drugi pogoj je, da si usmerjen proti pluralizmu (trdijo, da samo oni predstavljajo ljudstvo) in tretji pogoj, ki pa je izrecno moralno pogojen, kadar so na oblasti zanikajo vsako legitimno opozicijo (pa saj naši prebujenci so pa ja ljudstvo, oni predstavljajo teh 100% ljudstva, pravega ljudstva, ostalo so domobranci, fašisti, kapitalisti in klerikalci in samo oni lahko odločajo, če nisi z njimi si proti njimi).

No, in najslabše, kaj pa je značilno (po J. W. Mullerju) za populistično vladavino: poskus prilaščanja državnega aparata, korupcija in množični klientelitem. Vas politkolesarstvo in sedanje dogajanje v Sloveniji na kaj spominja?