Petrol Energetika kot najboljši zaposlovalec na Koroškem v letu 2016

Časnik Večer je v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Območna zbornica Koroška, letos prvič izvedel dogodek Koroško podjetje leta 2016, kjer so ocenjevali in izbirali najboljša podjetja v različnih kategorijah. V kategoriji naj zaposlovalca je prvo mesto zasedlo podjetje Petrol Energetika.

S projektom Koroško podjetje leta 2016 je Večer v sodelovanju z GZS OZ Koroška predstavili najuspešnejša podjetja, ki prispevajo levji delež k rasti in razvoju koroškega gospodarstva in regije na vseh področjih. Na zaključni prireditvi, ki se je v torek, 10. oktobra, odvila v prevaljskem Družbenem domu, so razglasili zmagovalce, ki so jih razdelili v skupno šest različnih kategorij.

Zmagovalec v kategoriji naj mikropodjetja je podjetje Paleco, naj malo podjetje je po izboru neodvisne komisije postalo podjetje Miheu, srednje podjetje slovenjgraški KO-SI, veliko podjetje Tovarna akumulatorskih baterij (TAB), bralci in bralke časnika Večer pa so za najboljše podjetje izbrali ravenski SIJ Metal Ravne. V kategoriji za naj zaposlovalca, kar je z družbenega vidika večkrat tudi najpomembnejša kategorija, pa se je najvišje uvrstilo podjetje Petrol Energetika.

Predsednica upravnega odbora OZ GZS Koroška in direktorica Petrola Energetike, Mojca Kert, je ob prejemu priznanja izpostavila, da se v podjetju zavedajo velike prednosti, ki jo ponuja dejavnost energetske oskrbe, v kateri delujejo, in poudarila: “Smo partner industriji, lokalnim skupnostim in gospodinjstvom, kar pomeni, da povezujemo zelo različne deležnike in njihove različne interese in potrebe. V krepitvi sodelovanja vidimo največji izziv za prihodnost. Presegli smo zgolj vlogo izvajalca energetskih storitev, naše poslanstvo je usmerjeno v vzpostavitev pogojev za aktivno soustvarjanje sodobne digitalne družbe prihodnosti.”

Skrb za okolje in ljudi ne pozna meja

“Po kazalnikih števila certifikatov po standardih 2016 s področja človeških virov, izobraževanju zaposlenih v letu 2016, vključenost podjetja v družbeno okolje, vlaganju v zaposlene in prisostvovanju podjetja pri razvoju lokalnega okolja smo bili prepoznani kot najboljši na Koroškem. Znanje in strokovnost sta pri nas na prvem mestu, spoštovanje, zaupanje, odličnost, ustvarjalnost in srčnost so vrednote, ki jih zaposleni živimo, in temelji na katerih gradimo dobre poslovne odnose,« je izbor Petrola Energetike za naj zaposlovalca komentirala predstavnica mlajše generacije sodelavcev, komercialistka Tanja Šepul.

Zadovoljstvo zaposlenih in skrb podjetja zanje se v veliki meri kaže tudi v sami uspešnosti podjetja. V Petrolu Energetiki, članici skupine Petrol, se v veliki meri opazno posvečajo okolju, v katerem delujejo, in ljudem. Izdelan imajo celo dokument Strategije ravnanja s človeškimi viri do leta 2019, kar je redkost in prek katerega svojim zaposlenim omogočajo rast in razvoj skozi številna izobraževanja.

V okviru različnih dobrodelnih in prostovoljnih projektov pomagajo pri kakovosti življenja in razvoju lokalnega okolja v bolj prijazno, minulo leto so pomagali pri prenovi bivalnih prostorov prevaljskega društva Altra, ki skrbi za osebe z motnjami v duševnem razvoju. Letos so v okviru projekta Vračamo družbi očistili Trim stezo in okolico stadiona v lokalni skupnosti Ravne na Koroškem. Zanimiv je projekt Naša energija, s katerim na različne načine pomagajo tam, kjer so doma, za projekt pa namenjajo sredstva, ki bi jih sicer namenili za nakup poslovnih daril. Podobnih dobrodelnih, prostovoljnih in sponzorskih projektov je še več, vsi pa so namenjeni razvoju lokalnega okolja.

JP