Otvoritev novega prizidka in sodobne gama kamere v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec

Danes, 23. 5. 2023, smo ponosno svojemu namenu predali nov prizidek, prenovljene prostore Enote za nuklearno medicino in sodobno gama kamero SPECT/CT v skupni vrednosti 3,9 mio evrov. »To je ena izmed največjih pridobitev za našo bolnišnico in paciente na Koroškem v zadnjih petih letih. Gre za preiskave nuklearne medicine, ki jo bomo sedaj izvajali na sodobnem aparatu v naši koroški bolnišnici. Gre za pomembno strokovno pridobitev, za odkrivanje zgodnjih rakavih sprememb in za dokazovanje razsejanosti raka v telesu. Na začetku pričakujemo, da bomo uspeli narediti okoli 2500 preiskav na leto, že leto kasneje oziroma v letu 2025 pa pričakujemo med 3500 do 4000 preiskav na leto, kar velik bo doprinos k skrajševanju čakalnih dob,« je v izjavi za medije povedal direktor bolnišnice Janez Lavre.
Gre za projekt, ki ga financiramo sami, prvi obrok zapade v plačilo 6. junija, potem pa v 60-h enakih obrokih do konca 120 mesecev. Preiskave bo opravljalo izobraženo osebje, zdravnica specialistka in upokojeni zdravnik, ki je bil nosilec dejavnosti v preteklosti, nuklearni inženirji, zdravstveni tehniki, radiofarmacevt in 2 specializanta. Načrtujemo pa zaposlitev še dveh specialistov oz. treh do konca leta. Glavne preiskave , ki se izvajajo s sodobno gama kamero so odkrivanje predrakavih sprememb celega telesa, nuklearno medicinske preiskave na srcu, preiskave pljuč, zasevki po kosteh – vse kar je povezano z odkrivanjem predrakavih sprememb.
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo spoštovanim gostom današnje prireditve, srčnim donatorjem, predvsem pa našim dragim zaposlenim.
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec