Otvoritev druge trgovine SPAR v Slovenj Gradcu na Celjski cesti

V četrtek, 15. februarja, se bo odvila otvoritev že drugega hipermarketa SPAR v Slovenj Gradcu, ki se je bo poleg predstavnikov podjetja SPAR Slovenija udeležil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler. Otvoritev bo potekala v duhu dobrodelnosti, saj bo podjetje Spar Slovenija s pomočjo obiskovalcev razdelil donacijo v višini 3.000 evrov in z njo podprl tri lokalne organizacije: Društvo Koroški medgeneracijski center, Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec ter Društvo invalidov Slovenj Gradec.

 

Po desetih mesecih gradbenih del se v četrtek, 15. februarja, ob 9. uri na križišču med Celjsko cesto in Ronkovo ulico odpira popolnoma nova in hkrati druga trgovina SPAR v Slovenj Gradcu. Investitor gradnje trgovskega objekta, v katerem se nahaja nov hipermarket SPAR, je podjetje MA SIGMA d.o.o. V novem nakupovalnem centru bodo tudi trgovina s športno opremo, drogerija in trgovina s tehnično opremo. Nova trgovina SPAR obsega 1.858 kvadratnih metrov površin, od tega predstavlja prodajni del približno 1.156  kvadratnih metrov, celotna investicija podjetja SPAR Slovenija v opremo nove trgovine pa je znašala 1,7 mio evrov.

V ospredju nove trgovine se nahaja Sparova tržnica z bogato ponudbo sezonskega sadja in zelenjave, v kateri posebno mesto zavzema lesen kozolec z izdelki slovenskih pridelovalcev. Na voljo bo tudi oddelek Hitroteke, ki se bo s svojo ponudbo že pripravljenih jedi odlično izkazal v trenutkih lakote in pomanjkanja časa. Ta bo ponujal linijo dnevno sveže in v trgovini pripravljenih izdelkov SPAR To go, med katerimi bodo obiskovalci našli raznovrstne sendviče, pečene jedi, solate, sladice ter mešanice svežega sadja. Kupci bodo na oddelku Hitroteke lahko izbirali tudi med naslednjimi izdelki: Enjoy, Fine Küche, Pogrej in pojej, Auga, Foody Ready, Nevo, Natureta in Basenbo. Manjkala ne bo niti široka izbira kruha in peciv na samopostrežnem oddelku s pekovskimi izdelki ter dobro založena delikatesamesnica in ribarnica. Za prijetno nakupovanje in zadovoljstvo kupcev bo skrbela uigrana ekipa 24 sodelavcev, zaposlena za polni delovni čas, pred trgovino in v njeni garaži pa bo na voljo skupaj kar 171 brezplačnih parkirnih mest.

Trgovina združuje trajnostne rešitve, elemente moderne gradnje ter prepoznavno privlačno podobo, ki zaznamuje trgovine SPAR po vsej Sloveniji. Za osvetlitev bodo skrbele varčne LED žarnice, za vzdrževanje primerne temperature objekta pa talno gretje in hlajenje ter sodobni sistem, ki uporablja 100 % naravni plin CO2Slednji je stalnica v vseh novih trgovinah SPAR, saj za svoje delovanje ne uporablja klasičnih energentov in je posledično okolju prijaznejši. Pred vhodom v trgovino bo med drugim omogočeno tudi zbiranje povratne embalaže v avtomatih Tomra, s katerim lahko kupci podprejo krožno gospodarstvo.

Poleg predstavnikov podjetja Spar Slovenija, se bo slavnostne otvoritve s prerezom traku udeležil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Odprtje že druge trgovine SPAR v Slovenj Gradcu je izvršni direktor Spara Slovenija Jure Petkovšek, pospremil z besedami: »Prebivalci Slovenj Gradca in okoliških krajev bodo z novim hipermarketom dobili trgovino, ki sledi sodobnim nakupovalnim standardom, in prepričani smo, da bo zadovoljila želje ter potrebe slehernega kupca. Otvoritev bo pospremila tudi donacija trem lokalnim organizacijam, saj si prizadevamo biti pomemben partner in podpornik okolju, v katerem delujemo.«


Otvoritev trgovine bo Spar popestril z glasovanjem kupcev o višini donacije in jo razdelil med Društvo Koroški medgeneracijski center, ki bo denar namenilo tiskanju zbornika ob 10. obletnici delovanja, Prostovoljno gasilsko društvo Slovenj Gradec, v katerem bodo donacijo porabili za nakup nove gasilske opreme ter Društvo invalidov Slovenj Gradec, kjer bodo z denarnimi sredstvi sofinancirali letovanja socialno šibkih članov.

DELOVNI ČAS HIPERMARKETA SPAR SLOVENJ GRADEC CELJSKA:

PON–SOB: 8.00–20.00