Otroci v mežiški osnovni šoli preventivno zaklenjeni, policisti nadaljujejo z iskalno akcijo

Dva osumljenca ropa bankomata sta aretirana, tri še iščejo. Situacija je danes bolj umirjena kot včeraj, ko so bili otroci v osnovni šoli zaklenjeni, policija pa je izvajala podrobne kontrole voznikov, ki so zapuščali Črno na Koroškem in Mežico.

“Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem danes nadaljujemo z iskanjem oseb osumljenih napada na bankomat v Pliberku, v noči iz nedelje na ponedeljek. Aktivnosti, v manjšem obsegu kot čez dan, smo izvajali tudi ponoči,” so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Dva osumljenca, državljana Moldavije, so policisti že prijeli; danes je občan Črne na Koroškem opazil 37-letnega moškega, ki ustreza opisom oziroma fotografiji, in obvestil policijo, ta pa ga je aretirala na območju Mušenika. V sodelovanju z avstrijskimi organi pregona pa so slovenski policisti enemu od osumljencev že včeraj zjutraj odvzeli prostost. “Na begu so še trije osumljeni, dva državljana Moldavije sta identificirana, njuni fotografiji pošiljamo, identiteto dveh še ugotavljamo,” sporočajo iz PU Celje.

So pa policisti na območju Zgornje Mežiške doline izvajali poostren nadzor, predvsem nad cestnim prometom. Med Mežico in Poljano so preverjali identiteto voznikov ter pregledovali vozila. Policijska kontrola, skoraj takšna kot na mejnih prehodih zunaj schengena, je bila na omenjeni lokaciji tudi danes v dopoldanskih urah.

Ker so policisti bolj skopi z besedami o sami akciji, smo povprašali župana Dušana Krebla, kako je s postopki iskanja in organizacije policistov. “Policistom smo včeraj na občini pomagali z zemljevidi, da so lahko lažje določili mikro lokacije iskanja, komunikacije med nami pa je bilo zelo malo. Vidi se, da so bili zelo dobro organizirani, natančno so vedeli kaj počnejo in pomoči drugih niso potrebovali,” je povedal Krebel in dodal, da je bila občina včeraj, razen za policiste, zaklenjena.

Zaklenjena pa je bila tudi Osnovna šola Mežica, kjer so se zbali za varnost otrok. Po navodilih policista so zaklenili vsa vrata v šolo, vstop pa je bil dovoljen samo pooblaščenim osebam, nam pojasni pomočnica ravnatelja Ivanka Petovar. Vrata so bila nadzorovana s strani hišnika vse dokler niso učenci končali s poukom.

Danes je celotna situacija v dolini bolj umirjena kot včeraj, je pa na terenu še vedno veliko policistov, ki iščejo preostale štiri pobegle osumljence.