OK Fužinar-OK Merkur Maribor 2:3

V 14.krogu 1.A DOL so igralci Fužinarja doma izgubili z OK Merkur Maribor z 2:3 (31:33, 17:25, 25:23, 25:22, 6:15). Kljub porazu Ravenčani niso razočarali, nasprotno, po vodstvu gostov z 2:0 v nizih so se uspeli vrniti in izenačiti na 2:2. V petem nizu je odločil boljši servis gostov. Fužinar je tako osvojil pomembno točko v boju za obstanek v ligi. Po tekmi je trener Fužinarja Bogdan Veličković povedal naslednje:

 

Čestitke mojim varovancem za odlično igro, pokazanem trdem karakterju ter vrnitvi po zelo težko izgubljenem prvem nizu. Na drugi strani pa tudi čestitke ekipi Maribora za zmago ter vrhunsko predstavo. Težka tekma, ampak zelo dobra, veliko lepih točk, velika borba obeh ekip in fenomenalno vzdušje na Ravnah. Včeraj je bil res praznični odbojkarski večer na Prežihu.

V tekmo smo vstopili zelo motivirano in pogumno, z željo, da po zmagi v Kanalu še enemu favoritu pokažemo zobe. Tako je tudi bilo, celoten prvi niz smo se kosali z njimi, izmenjavali v vodstvu, no v končnici so bili oni bolj zbrani. V drugem nizu smo po nekaj lastnih napakah na začetku ter slabšem začetnem udarcu dovolili Mariborčanom, da napravijo razliko, katero so ohranjali do konca tega niza.
Tretji in četrti niz sta bila podobna, pogumna igra obeh ekip, izmenjava v vodstvu skozi celoten niz, na koncu pa naša bolja zbranost v končnicah in prišli smo do velike točke.
V petem nizu žal nismo bili kos servisom gostujuče ekipe, oni so skozi vso tekmo fenomenalno servirali, kar se jim je v odločilnem nizu obrestovalo.
Hvala navijačem, ki so bili včeraj spet naš sedmi igralec, tako vzdušje definitivno nima nobeden klub v Sloveniji.
Mi se moramo takoj obrniti na naslednjo tekmo, v soboto igramo v Murski Soboti s Panvito Pomgrad, ker se začne se odločilni tretji krog lige, kjer se bo definitivno rešilo vse.