OK Fužinar je zapustil Emir Makaš

Včeraj je OK Fužinar na svoji facebook strani objavil, da je Emir Makaš zapustil klub. Napisali so takole: ‘V izzive leta 2023 vstopamo brez Emirja Makaša, ki je zapustil naš klub in bo kariero nadaljeval v BiH. Emirju se iskreno zahvaljujemo za profesionalen odnos in predanost, ki ju je pokazal v letu in pol na Ravnah. Ne bomo pozabili njegovega doprinosa pri napredovanju v 1A. DOL. Vse dobro v nadaljevanju športne poti.’

 

Trener Fužinarja Bogdan Veličković je ob njegovem odhodu povedal naslednje:

‘V nadaljevanju sezone bomo igrali brez sprejemalca Emirja Makaša. Emirju se lahko samo zahvalim za izjemno sodelovanje v tem letu in pol. Velik delavec, dober igralec, lahko pa tudi rečem, da nisem delal z veliko takšnimi profesionalaci, kot je on. No, to je pač naše delo, to je šport, tako kakor se nam včasih poti združijo, pride čas, ko se razidemo. Zelo mi je žal, da je odšel, z njegovim odhodom smo veliko izgubili.

Emir je prišel prejšnjo sezono z jasnim ciljem, pripeljati Fužinar v vrh slovenske odbojke, v prvo ligo. V klub je prinesel svežo kri, profesionalizem, kakršnega ne vidimo pogosto. Ravno to je bil veliki veter v hrbet celotni ekipi in je pomagalo pri preboju v elito slovenske odbojke. Odbojkarski navdušenci iz Koroške gotovo nikoli ne bodo pozabili odločilnih trenutkov tekme s Krko pred polnimi tribunami na Ravnah, kje je ravno Makaš briljiral.
Zdaj pa se je na polovici sezone v Prvi ligi odločil odbojkarsko pot nadaljevati v OK Kakanj v BIH, kjer se bo boril za naslov prvaka. Želim mu finale, tam pa enako tekmo kot tu proti Krki, da prav tako prinese Kaknju naslov, kot je Fužinarju prvo ligo. 
Na koncu mu želim uspešno nadaljevanje kariere ter da ga kmalu gledamo v vrhunskih klubih. 
Na Ravnah pa bo njegovo ime za vedno ostalo v spominu kot eno od tistih, ki so pisala zgodovino koroške odbojke….
Številka 10., Makaš Emir, srečno naprej!’