Odstopil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr.Jože Podgoršek

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr.Jože Podgoršek je danes odstopil. Družba KŽK d.o.o. je v javnost posredovala informacije, da je plačala račun za bivanje ministra v Hotelu Bohinj, kar Podgoršek zanika. V odstopni izjavi si lahko preberete razloge za njegov odstop:

“Spoštovani, sporočam vam, da odstopam s položaja ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Odstopam izključno zaradi prepozno plačanega računa in s tem sprejemam odgovornost za to dejanje. To je dejstvo in ga obžalujem.
Obžalujem pa tudi, da so mojo površnost izkoristili tisti, ki so se hoteli s tem okoristiti. Očitno sem s tem, ko nisem podlegel pritiskom in sem se postavil za gorenjske kmete, postal za nekatere zelo moteč.
Očitno se nekateri zelo trudijo tudi z izdajanjem in popravljanjem množice računov, da bi me očrnili. V teh dneh sem namreč pridobil različne verzije računov iz hotela, o namenu katerih lahko le ugibam. Najprej, očitno obstajata dva računa na dve različni imeni z različnimi zneski za isto opravljeno storitev namestitve v hotelu. S soprogo sva namreč bivala za aranžma v znesku 800,00 eur, ki sva ga poravnala sama, za kar sva prejela tudi račun. Račun je bil izdan na podlagi prejete ponudbe hotela, ki je bila na moje ime in poslana na moj zasebni e-naslov. Račun, ki pa ste ga objavili mediji, je izstavljen na druge ime in v znesku 578,00 eur in s tem računom sam nimam ničesar.
V teh dneh sem pridobil tudi različne verzije računov iz hotela za dodatne storitve, ki sva jih s soprogo poravnala z gotovino ob odhodu, kjer so na istem računu popravljene postavke računa in plačnik. Kar dokazuje, da gre za vnaprej zrežiran proces proti meni in moji družini. In verjetno se bo v teh dneh še nadaljeval z različnimi potvorjenimi informacijami s strani tistih, ki mi želijo škoditi.
Poskus izsiljevanja, ki sem ga bil deležen konec prejšnjega tedna, sem prijavil kriminalistični policiji. Predal sem jim vso dokumentacijo in dokaze, tudi omenjene različne verzije istih računov, tako da primer že preiskujejo. Zaradi zaščite postopka pa so me prosili, da več podrobnosti ne razkrivam.
Moj odstop ne pomeni, da so gorenjski kmetje ostali sami, saj bom storil vse, kar je v moji moči, da jih zaščitim. In pri tem bom uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva.
Hvala.”

Zdaj že bivši minister je sicer včeraj na fbju zanikal povezave s KŽK d.o.o. in napisal, da je bil s strani oseb, povezanih s tem podjetjem, žrtev izsiljevanja:

 

“Ostro zavračam kakršne koli povezave s podjetjem KŽK in namigovanji, da je to podjetje urejalo moje zasebno bivanje v Hotelu Bohinj. Prav tako zavračam tudi trditve KŽK, ki so bile danes posredovane z njihove strani v javnost. Vztrajam pri svojih navedbah, ki sem jih podal že v petek, da sem račun na podlagi prejete ponudbe hotela poravnal sam in s svojimi sredstvi. To sem z dokumentacijo tudi dokazal.

V zvezi s tem še pojasnjujem, da sem bil minulo nedeljo v zvezi z bivanjem v Hotelu Bohinj žrtev izsiljevanja, kot kaže s strani oseb povezanih s KŽK. To sem nemudoma prijavil kriminalistični policiji in tudi predložil dokaze. Ker je kriminalistična preiskava v teku, sem bil zaradi interesa preiskave in zaščite postopka s strani policije naprošen, da do nadaljnjega zadeve ne komentiram.”