Odprt razpis GZS za inovacije Koroške regije 2023

Že 20. leto na Koroškem, Koroška gospodarska zbornica podeljuje priznanja najboljšim inovacijam. Objavili so razpis, ki bo odprt do začetka aprila.
Letošnji inovacijski izziv in rdeča nit projekta je »Inovacije so energija« in izpostavlja inovacije, ki naslavljajo energetsko krizo oziroma optimizacijo rabe energije, alternativne vire energije, ustvarjanje prihrankov in učinkovito krožno gospodarstvo.

Cilj projekta je spodbujanje konkurenčnosti gospodarstva, predstavitev inovacijskih dosežkov, ki so rezultat domačega znanja in hkrati uveljavitev inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni povezavi: Razpis inovacije Koroška

 

Prijave sprejemajo preko spletnega obrazca Prijavnica Inovacije 2023

Predlagatelji  lahko prijavijo produktne, procesne, trženjske, organizacije ali družbene inovacije, ki so vpeljale na trg oz. prvič uporabljene v proizvodnem/poslovnem procesu v obdobju 1. 1 2021 do 31. 3. 2023.

Najbolje ocenjene inovacije regije bodo kandidirale za nacionalna priznanja GZS za najboljše inovacije, ki bodo podeljena 19. septembra 2023.

Tudi v letošnjem letu sta nacionalna partnerja podelitve inovacij Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport ter javna agencija SPIRIT Slovenija.