Odgovor na trditev Gibanja Svoboda, da je predvčerajšnji obisk vlade RS na Koroškem prvi v zgodovini Slovenije

Odgovor na trditev Gibanja Svoboda, da je predvčerajšnji obisk vlade RS na
Koroškem prvi v zgodovini Slovenije:
https://gibanjesvoboda.si/novica/na-odziv-vlade-rs-po-poplavah-smo-v-gibanju-svoboda-najbolj-ponosni/?fbclid=IwAR3FIigcoASeQlNhrhNoyFCY_Uae4LyS94ZIM2FXitMnA9AVENi9Xx9L4tk
Da se stranka Gibanje Svoboda kljub preverljivim dejstvom rada zlaže, smo že navajeni. Nič hudega. Laž prej ali slej le pride na dan, saj še pregovor pravi, da ima laž kratke noge. Morda se razlog takšnih trditev skriva tudi v samovšečnosti največje koalicijske stranke in njenega predsednika; očitno štejejo čas obstoja slovenske države od 22. 4. 2022.

Kot je Petra Lesjak Tušek leta 2020 v Večeru napisala, je prakso terenskih vladnih obiskov regij v preteklosti vpeljala prav Janševa vlada in je v mandatu 2020/22 znova uvedla te obiske kot pomemben stik z lokalnimi skupnostmi.

Vlada Janeza Janše je prva vlada, ki je sistematično začela z obiski slovenskih regij.
Vse naslednje vlade so taksno prakso povzele, kar je pohvalno.  Sicer pa so vlade, ki jih je vodil JJ, Koroško obiskale  4-krat:
9.11.2005,
9.10.2007,
18.9.2012 in
7.10.2020.

Seje vlade so bile ob teh priložnostih v različnih koroških občinah, Ravne na Koroškem,
Dravograd, Mežica. Vlada je po pravilu obiskovala regije v dveh dneh, predsednik vlade in ministri so imeli v programu obiske preko celega dne, zvečer pa je bila javna tribuna v eni izmed občin.

Nekajkrat pa se je obisk zaključil tudi z dobrodelno nogometno tekmo –  na Koroškem je bil tak zaključek obiska v regiji oktobra 2007. 14. vlada RS, ki jo je vodil Janez Janša, je 7. 10. 2020, v času Covida, kot prvo obiskala prav Koroško regijo. Z obiski slovenskih regij je pričela zato, da se iz prve roke seznani s težavami in izzivi, s katerimi se regije srečujejo, in obenem pripravi tudi ustrezne ukrepe in rešitve.

SDS Koroška