Tine Urnaut se z odbojkarskim kampom za en teden v juliju seli na Ravne na Koroškem. Kamp, ki je lansko leto potekal v Kranjski Gori, je namenjen mladim odbojkarjem, ki želijo svoje znanje izpopolniti v krogu vrhunskih trenerjev in igralcev.

Mladi odbojkarji se bodo učili od najboljših

Eden najboljših slovenskih odbojkarjev, Tine Urnaut, ki svojo klubsko kariero gradi v Italiji, poleg tega pa je kapetan slovenske reprezentance, prihaja iz odbojkarske družine. Prav tako so odbojko igrali njegovi starši in starejša brata, danes pa skupaj sestavljajo ekipo Odbojkarskega kampa Tineta Urnauta.

Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti skupaj z ekipo Tineta Urnauta od 2. do 8. julija organizira odbojkarski kamp na Ravnah na Koroškem. V Športnem centru Ravne na Koroškem bodo imeli mladi odbojkarji, stari med 12 in 17 le, priložnost, da izven klubske sezone nadgradijo svoje znanje dvoranske odbojke. Poleg treningov v dvorani bodo mladim na voljo še druge oblike tega športa, kot sta odbojka na mivki in v bazenu, seveda pa ne bo manjkalo zabave in druženja. Znanje bodo mladi perspektivni odbojkarji črpali od vrhunskih trenerjev, tudi od obeh bratov Urnaut in Leonarda Bariča, trenerja moških ekip v Sloveniji, Franciji, Avstriji, ZAE in na Hrvaškem. Udeleženci kampa bodo tako spoznali trenerje in igralce, ki so med drugimi prispevali tudi k Tinetovim vrhunskim uspehom.

Zadovoljstvo prihaja z obeh strani

»Z vodstvom in organizacijo sem zelo zadovoljen, zaenkrat vse poteka v pravi smeri,« je na včerajšnji tiskovni konferenci sodelovanje Urnautove ekipe z ZKŠTM pohvalil Tine. Zadovoljstvo je izrazil tudi Aleš Logar, direktor ZKŠTM, ki odbojkarski kamp vidi kot dolgoročni projekt. »Če bo ekipa Tineta Urnauta zadovoljna z našim delom, torej delom ZKŠTM, potem bo to začetek tradicije.« Logar je izpostavil tudi, da je cilj tudi več kampov na leto in več odbojkarskih tednov; ob dobrem sodelovanju torej pričakujejo razvoj odbojkarskih kampov na Ravnah.

JP