Odbojkarji Fužinarja z zmago v Novem mestu na pragu 1.A lige

Sinoči sta se v dvorani Marof v Novem mestu na drugi tekmi osmine finala državnega odbojkarskega prvenstva pomerila Krka in Fužinar. Tekma se je končala z istim izidom kot tista prva na Ravnah, le da so bili tokrat uspešnejši odbojkarji Fužinarja. Zmagali so s 3:1 (21, -18, 24, 28) v nizih. To pomeni, da bo o tem, kdo bo v naslednji sezoni igral v 1.A ligi, odločala tretja tekma.

 

Ekipi bosta tretjo tekmo odigrali jutri, v ponedeljek, 21.3.2022, v telovadnici OŠ Prežihov Voranc na Ravnah. Tekma se bo pričela ob 19.h.

Po tekmi je bilo slavje v ekipi Fužinarja seveda veliko, trener Bogdan Veličković pa je za naš portal povedal naslednje: 

“Moji “pobi” so junaki. Fužinar nima igralcev, ampak ima heroje. Mojim varovancem vse čestitke za današnjo zmago. To, kar so danes naredili, je senzacija. Tekmo smo odprli po naših željah, dobili smo prvi niz. Drugi niz je bil povsem v znaku Krke, tu nismo imeli možnosti. V tretjem in četrtem pa smo pokazali karakter, da smo prava ekipa in v končnicah nizov naredili preobrat. Pokazali smo, da Fužinar zasluži igrati v 1.A ligi. Še enkrat bi čestital vsem. V ponedeljek je odločilna tekma. To ni le tekma, ampak je tudi praznik odbojke na Ravnah, zato vabim vse Korošce, da nam pridejo pomagat, da zmagamo. Da se naredi vzdušje, o katerem bo govorila vsa Slovenija!”