Odbojkarji Fužinarja v drugi kvalifikacijski tekmi za obstanek v 1.A DOL izgubili s Šoštanjem Topolšico

V drugi kvalifikacijski tekmi za obstanek v 1.A DOL so odbojkarji Fužinarja na Ravnah izgubili z OK Šoštanj Topolšica z 2:3 (21:25, 25:19, 21:25, 25:18, 12:15). V izenačeni tekmi so bili v petem nizu bolj zbrani gostje, ki so si priigrali tretjo tekmo. S tem porazom so Ravenčani zamudili priložnost, da bi si že po dveh tekmah zagotovili obstanek v ligi. O tem bo tako odločala tretja, odločilna tekma, ki bo v torek ob 19. uri v Šoštanju.

 

Trener Fužinarja Bogdan Veličković je po tekmi izjavil naslednje:

“Čestitke ekipi Šoštanja za odlično igro in zmago, s katero so si priigrali odločilno, tretjo tekmo. V prvem nizu se je že videlo, da so gostje zelo razpoloženi ter da jim gre vse od rok in so ta niz zmagali. Drugi niz so moji varovanci začeli tako, kot je treba igrati in ga z zanesljivo igro pripeljali brez večjih težav do konca. V tretjem nizu so gostje na krilih Robide in našega bivšega igraleca Morija prvi prišli do petindvajsete točke. V četrtem nizu smo ponovili igro iz drugega, šlo se je v odločilni, peti niz. Ta se je začel izenačeno, potem pa so se gostje odmaknili na 11:6, mi smo prišli na 11:10, potem pa so gostje pripeljali niz do konca in ga dobili s15:12.

Žal mi je, da nismo uspeli z zmago končati to serijo, ampak v torek v Šoštanju jo moramo. Prikazati moramo svojo najboljšo igro, ker nas bosta tam čakali zelo motivirana domača ekipa in polna dvorana. Naloga bo težka, na nas pa je, da jo rešimo.
Žal mi je in se opravičujem našim zvestim navijačem, ki so nas spet podprli v velikem številu, da se nismo skupaj veselili zmage. Hvala jim, da so vedno zraven nas tako v dobrem kot v slabem. Takšnih navijačev definitivno nima noben odbojkarski klub v Sloveniji.”