Odbojkarji Fužinarja s porazom proti Calcit Volleyem zaključili letošnjo sezono

Odbojkarji Fužinarja so sinoči v drugi tekmi četrtfinala državnega prvenstva izgubili s kamniškim Calcit Volleyem s 3:0 (25:22, 25:16, 25:17). S skupno zmago 2:0 so se gostje uvrstili v polfinale, kjer bodo igrali z Merkur Maribor. Za Fužinar pa je sezona tako končana. Bila je zelo uspešna, saj je bil dosežen osnovni cilj obstanek v ligi. Koroška bo tako imela predstavnika v 1.A DOL tudi v naslednji sezoni.

 

Kljub porazu je bil trener Fužinarja Bogdan Boca Veličković zadovoljen, za njega in njegovo ekipo se je končala še ena uspešna sezona. Po tekmi je povedal naslednje:

“Čestital bi mojim igralcem, vodstvu kluba, sponzorjem in vsem navijačem za še eno uspešno končano sezono. Cilj je izpolnjen, Fužinar bo tudi naslednje leto med osmimi najboljšimi ekipami v Sloveniji. 

Ekipi Calcita pa želim veliko sreče v nadaljevanju play offa za prvaka države. Včeraj so pokazali, da so ena od dveh najboljših ekip v državi, rutinirano so pripeljali tekmo h koncu, tako kot tudi to četrtfinalno serijo. V prvem nizu je bilo zelo izenačeno, kosali smo z njimi do same končnice niza, kjer pa so oni pokazali, zakaj so že dolgo med dvema najboljšima ekipama v Sloveniji. V drugih dveh nizih so bili boljši od samega začetka, čeprav smo jim nudili odpor do konca obeh nizov.  
Naprej pa bodo s tekmovanji nadaljevale naše mlajše ekipe. Zdaj jih čakajo končnice državnih prvenstev. Mladinci so v finalu F4, ki se igra v nedeljo v Kamniku, kadeti in starejši dečki so prvi na lestvici Prve lige, čakajo jih finala v maju, tako kot tudi tudi našo ekipo male odbojke, ki je lider svoje skupine. 
Kar se članov tiče, gremo na zasluženo pavzo, ponosno, ker smo bili po dolgem času sedmi v Sloveniji, kar je največji uspeh kluba v zadnjih desetih letih. 
Ravne in Koroška bosta tudi naslednje leto gledala najboljšo slovensko odbojko.” 

Ob zaključku tekme sta podžupan Občine Ravne na Koroškem Andrej Erjavec in predsednik OK Fužinar Sij Metal David Slatinšek Rudiju Vertačniku, najzvestejšemu navijaču, ki se že 40 let udeležuje odbojkarskih tekem ravenskih odbojkarjev, podelila zahvalno listino z naslednjo utemeljitvijo: za predanost, vztrajnost in ljubezen do kluba, športa in igre, ki so v pomoč in podporo klubu ter prispevajo k uspehom kluba in spoštljivemu navijaškemu vzdušju.