Odbojkarji Fužinarja premagali Merkur Maribor

V zadnjem, 21.krogu rednega dela prvenstva 1.A DOL, so odbojkarji Fužinarja doma premagali OK Merkur Maribor s 3:2 (25:23, 26:28, 17:25, 25:21, 15:9). Po odličnem prvem nizu so v nadaljevanju padli v igri, vendar so v zadnjih dveh nizih pokazali pravi karakter, oba dobili in dosegli pomembno zmago, s katero so osvojili sedmo mesto. Sedaj jih v kvalifikacijah za obstanek v 1.A DOL čaka OK Šoštanj. Igra se na dve zmagi, zmagovalec bo ostal v ligi.

 

Trener Bogdan Veličković je za naš portal povedal naslednje:

“Velika zmaga, definitivno največja zmaga sezone! Čestitke mojim varovancem za igro in zmago v zelo težki tekmi. Takšne tekme, ki ti veliko lahko dajo ali vzamejo, je zelo težko igrati, tako je bilo tudi včeraj. Vedeli smo, da nam edino zmaga, ne glede na druge rezultate, prinaša 7. mesto in pogojno lažjega nasprotnika v kvalifikacijah. Tekmo smo odprli zelo dobro, vodili celotni prvi niz, na koncu pa ga dobili v končnici. V drugem nizu je bila obratna zgodba. Maribor je vodil, mi pa smo se v končnici niza vrnili , imeli dve set žogi, vendar je sreča bila na strani gostov.

V tretjem nizu je Maribor zanesljivo zmagal, potem pa četrtem in petem, ko je bilo najbolj važno, Fuzinar. Zmaga s 3:2 je namenjena našim zvestim navijačem, katerim velika hvala za veliko podporo, še enkrat, oni so naš sedmi igralec. Zdaj smo res korak do cilja. V dodatnih kvalifikacijah bo naš nasprotnik Šoštanj. Prva tekma je 15. 3. v Šoštanju, druga pa 18.3. “na Prežihu”, o morebitni tretji tekmi pa ne bomo zdaj razmišljali. Imamo deset dni za pripravo, da zaključimo sezono na najboljši možni način.”