Odbojkarji Fužinarja jutri začnejo s prvenstvom v Sportklub 1A odbojkarski ligi

Odbojkarji Fužinarja bodo jutri v 1.krogu odbojkarske Sportklub 1A lige gostovali pri aktualnih državnih podprvakih Calcit Volleyu v Kamniku. Nasprotnik Ravenčanov je vrhunska ekipa, proti kateri pa se bodo igralci Fužinarja poskušali dokazati in jo morebiti tudi presenetiti. 

Pred tekmo je trener Fužinarja Bogdan Veličković povedal naslednje:

“Po 7 in pol tednih priprav je v sredo čas za začetek nove sezone!
Seveda za nas zelo posebne, ker smo na Koroškem čakali 5 let, da bomo spet lahko gledali vrhunsko odbojko, naš Fužinar pa v družbi najboljših ekip Slovenije. Lahko povem, da vsi v klubu, verjamem pa, da tudi naši navijači ter vsi, ki imajo radi odbojko na Koroškem, komaj čakamo začetek prvenstva v sredo, še bolj pa potem na prvo domačo tekmo v soboto.

Priprave smo končali uspešno, vse kar je bilo v naših načrtih, smo naredili. Odigrali smo nekaj trening tekem, na katerih je bil cilj, da se uigra ekipa ter oblikuje najboljša zasedba, ki bo začela tekmo v sredo.

Fantje so trdo garali, so se pa vsi dobro izkazali, tako da imam še vedno “sladke skrbi”, s katero zasedbo naj začnemo otvoritveno tekmo Sportklub Prve lige v Kamniku.

Cilji so jasni, prvo leto po vrnitvi v prvo ligo je obstanek najbolj pomemben, ampak mi bomo poskušali narediti nekaj več …kakšno presenečenje, kakšnega favorita premagati, na koncu se tudi poskusiti uvrstiti v vrh lestvice, če nam bo šlo. Z belo zastavo ne gremo na nobeno tekmo,  fantom pa vedno govorim, da dokler ne stopiš na igrišče , ni favorita, vsi smo enaki, šele tam v “magičnem štirikotniku” se bo videlo, kdo je favorit. Tako tudi gremo v sredo v Kamnik, v goste Calcitu, podprvaku Slovenije, ekipi, ki ima enega od največjih proračunov v Sloveniji, 4 tujce v svoji zasedbi, da si poskušamo priigrati prve točke in prvo zmago za Fužinar v prvi ligi, po 5 letih.

Vse navijače vabim, da nas spremljajo na livestreamu, ki bo na spletni strani Odbojkarske zveze Slovenije, deljen pa bo tudi na klubskih omrežjih. Seveda še bolj vabim vse v soboto na prvo domačo tekmo s Panvito Pomgrad v dvorani na Prevaljah ob 19h, da napolnimo dvorano ter naredimo noro vzdušje, kot ga znajo narediti le koroški odbojkarski navdušenci. Fantje in jaz vam obljubimo boj za vsako žogo, vsako točko ter da se bo na Koroškem še dolgo igrala prva liga!”

Tekma s Calcit Volleyem se bo v Kamniku pričela jutri ob 20.uri.