Odbojkarji Fužinarja izgubili z ACH Volleyem

V 17.krogu 1.A DOL je ACH Volley v ljubljanski Hali Tivoli premagal ravenski Fužinar s 3:0 (25:16, 25:21, 25:15). Državni prvaki so bili kljub odsotnosti nekaterih igralcev zaradi zdravstvenih težav ves čas tekme boljše moštvo, njihova zmaga ni bila pod vprašajem. Odbojkarje Fužinarja v naslednjih štirih tednih čakajo najpomembnejše tekme za obstanek v ligi. Zelo pomembna bo tudi podpora s tribun, ki jo varovanci trenerja Bogdana Veličkovića v teh tekmah zelo potrebujejo. 

 

Trener Fužinarja Bogdan Veličković je po tekmi za naš portal povedal naslednje:

“Čestitke ekipi ACH Volleya za zmago. Čeprav da so bili brez velikega števila igralcev zarad bolezni, so pokazali kakovost ter tudi zakaj so najboljša ekipa Slovenije!

Mi smo se že v tem tednu pred tekmo z ACH osredotočili na to, kar nas čaka po tej tekmi. Zadnji štirje tedni, zadnje štiri tekme, najbolj pomembne v boju za obstanek v 1. ligi.

Na tekmo z državnim prvakom smo prišli z namenom, da poskušamo kar najbolje odigrati,  če pa se bo dalo, pa tudi nekaj vzeti. Vendar je domača ekipa že od začetka tekme narekovala svoj ritem, odličen in močen servis, dobra igra blok-obramba in to so držali do konca tekme. Mi pa na drugi strani sploh nismo imeli odgovor na njihovo igro.

Ta tekma je zdaj za nami, pa naj velja, da smo na tej tekmi zadnjič v tej sezoni ‘potrošili’ vse slabe stvari. Zdaj pa naj se začne to, kar se mora. Verjamem v svojo ekipo, verjamem v fante, da smo res sposobni narediti to, kar je potrebno do konca, da smo sposobni pokazati ta pravi karakter – da bomo sedaj, ko je težko, najboljši!

Vabim vse naše navijače, vse navdušence odbojke na Koroškem, da v soboto ob 19. uri pridejo na Prežiha in nam izkažejo zelo pomembno podporo, da skupaj proti Salonitu pridemo do važnih točk v boju za obstanek!”

Vsi ljubitelji odbojke torej vabljeni v soboto v telovadnico OŠ Prežihovega Voranca, kjer se bo Fužinar ob 19. uri pomeril z moštvom Salonit Anhovo-Kanal.