Odbojkarji Fužinarja izgubili v Kranju

V 20.krogu 1.A DOL so varovanci trenerja Bogdana Veličkovića gostovali v Kranju, kjer jih je gostil OK Triglav Kranj. Domačini so bili boljši in so tekmo dobili s 3:0 (25:23, 25:17, 25:19). Po izenačenem prvem nizu so odbojkarji Fužinarja v nadaljevanju tekme popustili, tako da so Kranjčani prišli do gladke zmage. V soboto prihaja na Ravne OK Merkur Maribor, tekma bo izredno pomembna v boju za obstanek. Zelo pomembna pa bo tudi podpora s tribun, kar je v izjavi po tekmi omenil tudi trener Veličković.

 

Izjava trenerja Fužinarja Bogdana Veličkovića:

“Čestitke ekipi Kranja za zasluženo zmago. Tekmo smo odprli dobro, v prvem delu prvega niza imeli prednost, katero smo ohranili vse do končnice, toda v končnici je ekipa Kranja odigrala boljše ter niz dobila s 25:23. V drugih dveh nizih so domačini na začetku prišli do prednosti, katero so ohranili vse do konca nizov. Mi smo jim ‘dihali za hrbet’ ampak jih vseeno nismo mogli ujeti v nobenem od teh dveh nizov.

Alibija ni, ampak moram omeniti, da je v prvem nizu pri 13:10 za nas prišlo do katastrofalne napake sodnika, ki je gotovo vplivala na daljši tok tega niza, morda tudi na celotno tekmo. Drugače je, ko imaš 14:10 v začetnem nizu, spet drugače, ko nasprotnik pride na 11:13! Omenil bi tudi to, da smo tekmo igrali brez Vasje Pleseca, ki je manjkal zarad bolezni ter da je naš kapetan Jure Kasnik igral rahlo poškodovan. Seveda to ne zmanjšuje zmage Kranja, ki jim še enkrat čestitam.
 
V zadnjem kolu naslednji vikend se vse bo odločalo. Šesti Salonit je dve točki pred nami, mi pa točko pred Črnučami. Šesto mesto zagotovlja obstanek v ligi brez kvalifikacij, če ohranimo sedmo mesto, imamo pogojno lažjega nasprotnika v kvalifikacijah. Osma ekipa na lestvici bo igrala proti Krki v dodatnem razigravanju.
V soboto je zadnje kolo rednega dela, težek nasprotnik pride na Ravne, ekipa Merkur Maribora. Vabim vse naše navijače ter odbojkarske navdušence s Koroške, da pridejo na zadnjo domačo tekmo rednega dela in nam pomagajo, da pridemo do cilja in obstanka v Prvi ligi.”