Od petka do danes so na PU Celje obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in 19 prometnih nesreč z materialno škodo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do danes prejeli 1.068 klicev občanov. 274 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 88 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 88 s področja prometne varnosti in 96 s področja javnega reda in miru.

 

 

Prometna varnost

Od petka do danes so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in 19 prometnih nesreč z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali v križišču v Gotovljah, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali enainštiridesetkrat od tega štirinajstkrat na silvestrovo.  

Kriminaliteta

Z dveh tovornih vozil, parkiranih na parkirišču v Latkovi vasi, je neznani storilec ukradel dva krmilna računalnika.

Na Gomilskem je neznani storilec s strehe gospodarskega objekta ukradel 5 panelov sončne elektrarne.

Na Ulico mesta Grevenbroich v Celju so obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec je ukradel menjalni denar in mobilni telefon.

Na parkirišču pokopališča v Slovenj Gradcu so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel nahrbtnik, v katerem je imela lastnica denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami, očala in nekaj drugih stvari.

V soboto dopoldanskih urah so bili obveščeni o nesreči v gorah, ki se je zgodila na območju Logarske doline, natančneje na območju Turskega žleba, kjer je 32-letnemu pohodniku zdrsnilo na ledeni ploskvi in je zdrsel okoli 400 metrov v globino ter se hudo poškodoval. Poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Na Muti so obravnavali vlome v tri stanovanjske hiše. Storilec je v vseh primerih ukradel gotovino in zlatnino.

V Andražu nad Polzelo je neznani storilec vlomil v garažo in ukradel dva mopeda in sicer  APN 6, modre barve, letnik 1984 in Automatic A3, rdeče barve, letnik 1987.

V Preboldu je neznani storilec vlomil v drvarnico. Ukradel ni ničesar

V Velenju so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

V Čimernem, na območju Policijske postaje Laško, so obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel.

V torek okoli 23.30 ure so bili na PU Celje obveščeni, da je v Slovenskih Konjicah prišlo do požara stanovanjske hiše. Zagorelo je najverjetneje zaradi kratkega stika na luči balkona. Ogenj je poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše.

Nedovoljen prehod državne meje

V petek večernih urah so na območju Belih Vod ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Gruzije, ki je v vozilu prevažal 17 državljanov Sirije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Gruzijskega voznika so s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil sodno pridržanje. Vseh 17 državljanov Sirije je zaprosilo za mednarodno zaščito.