Obvestilo štaba Civilne zaščite Občine Ravne na Koroškem

ARSO OPOZARJA na ponovno burno vremensko dogajanje, vremenoslovci, predstavniki civilne zaščite in direkcije za vode pozivajo, da že danes od vode umaknete vse, kar lahko in k samozaščitnem ravnanju, da preprečimo morebitne posledice v primeru razlivanja vodotokov.
UMIK OD STRUG IN IZ NIŽJELEŽEČIH PROSTOROV
– čim prej umakniti avtomobile, delovne stroje in drugo premično premoženje na višje ležeče predele, tudi hlodovino, bale, naplavine…
– umik premoženja (razvlažilcev in naprav) v višja nadstropja (iz kleti in pritličij).
⚠️NAMEŠČANJE PROTIPOPLAVNIH VREČ
– preprečite ali vsaj omejite razlivanja vode z nameščanjem protipoplavnih vreč tam, kjer so bila nazadnje najbolj potrebna
– protipoplavne vreče lahko prevzamete na JKP Ravne, za zbirnim centrom, na naslovu Dobja vas 188a, od 18. do 20. ure, telefon 051 676 492.
‼️POKRIVANJE PLAZOV IN NEVARNOST PROŽENJA PLAZOV ‼️
– Plazove ter udore in odtrganine zemljine je potrebno prekriti s PVC gradbeno folijo, ki je že na lokacijah že od preteklega poziva k pokritju. Če potrebujete pomoč ali folijo, se obrnite na 112.
‼️PREVENTIVNE SAMOEVAKUACIJE IZ OGROŽENIH OBJEKTOV ‼️
prebivalce na ogroženih območjih zaradi plazov – na lokacijah Tolsti vrh, Koroški Selovec in Navrški vrh prosimo za samozaščitno ravnanje – opazovanje in preventivno samoevakuacijo.
🚦🚧UPOŠTEVAJTE PROMETNO SIGNALIZACIJO 🚦🚧
Na vseh cestah velja dodatna previdnost zaradi poškodb, ki so nastale na cestah v prejšnjih ujmah! Na relaciji Ravne – Dravograd pozivamo k striktnem upoštevanju nameščene prometne signalizacije!
🚨SPREMLJANJE AKTUALNE NAPOVEDI IN OPOZORILA ARSO 🚨
Obvestilo ni namenjeno povzročanju strahu, ampak je poziv k pravočasnem in samozaščitnem ravnanju, da se pripravimo v čim večji meri.
Štab Civilne zaščite Občine Ravne na Koroškem