Območna zbornica Koroška nagradila že skoraj tisoč inovatorjev

Še nekaj dni, to je do 7. aprila,  je odprt razpis za prijavo za letošnji natečaj za inovacije pri Gospodarski zbornici Slovenija Območna zbornica Koroška. Podrobnosti razpisa je mogoče prebrati na spletni strani OZ Koroška, koroška zbornica pa je že pred leti spoznala, da so inovacije izrednega pomena za razvoj gospodarstva, saj omogočajo podjetjem hitro prilagajanje spremembam in ponujajo možnosti za izboljšanje konkurenčnega položaja. Inovativno podjetje  lahko dolgoročno ohranja konkurenčno prednost pred ostalimi ponudniki na trgu.

Na GZS OZ KOROŠKA že od leta 2003 podeljujejo priznanja in do lanskega leta so podelili 272 priznanj in nagradili 950 inovatorjev. Vsako leto je med nagrajenci okrog 15 odstotkov inovatork, v koroški zbornici pa si želijo, da bi jih bilo še več.

Spomnimo se, v lanskem letu je komisija ocenila 11 inovacij ter jih nagradila z 2 diplomama, 1 bronastim  priznanjem, 3 srebrnimi in 5 zlatimi priznanji.  To pa še ni vse, najboljše regijske inovacije so bile tudi v konkurenci najboljših inovacij na državni ravni. Koroške inovacije so dobile tri srebrna priznanja ter eno bronasto priznanje. Koroška ima nedvomno velik inovatorski potencial, ki je pomemben tudi za nadaljnji razvoj regijskega gospodarstva.

Prejemniki priznanj za inovacije 2016 iz koroške regije