Območna razstava likovnih del OŠ Juričevega Drejčka: V OBJEMU ZVOKA IN SLIKE

V torek, 11. junija 2024, ob 10. uri bomo v Grajskem parku na Ravnah na ogled postavili likovna dela učenk in učencev OŠ Juričevega Drejčka, ki so sodelovali v natečaju 3. programa Radia Slovenija – program Ars in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Cilj likovnega natečaja je povezovanje zvočnega in likovnega umetniškega izraza in spodbujanje osredotočenega poslušanja radijskih iger.

 

Učenke in učenci so pod mentorstvom Ane Erjavec ustvarjali na radijsko igro po predlogi Frana Levstika z naslovom Kdo je napravil Vidku srajčico. Poleg del, ki so nastala v okviru natečaja bodo učenke in učenci predstavili tudi dela na temo Zvezdice Zaspanke. Na temo omenjenih literarnih del bo potekala delavnica.

Likovna dela v sklopu natečaja bodo predstavljena tudi v virtualni galeriji na RTV Živ Žav, podstran Radijska igra za otroke, zavihek V objemu zvoka in slike. V primeru slabega vremena bomo dogodek prestavili. Dogodek organizirata Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Ravne ter OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem.

Lepo vabljeni!

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnost