Občina Črna na Koroškem vabi k sodelovanju na Gradove Kralja Matjaža

Občina Črna na Koroškem vabi k sodelovanju na Gradove Kralja Matjaža

Tradicionalna prireditev Gradovi Kralja Matjaža bo letos potekala že tridesetič. Organizatorji so se odločili, da bo prireditev letos nekoliko drugačna, posebna. Trajala bo. od 3. januarja do 29. januarja. Potekala ne bo samo v Črni na Koroškem, kot je bilo to do sedaj običajno, ampak po vsej Koroški, Sloveniji, svetu. Vse graditelje in ustvarjalce vabijo, da ustvarite svoj grad za Kralja Matjaža in se vključite v prireditev na enega izmed naslednjih načinov:

  • da zgradite sneženi ali ledeni grad na svojem dvorišču, travniku, parku
  • da izdelate svoj grad iz drugih materialov, kartonskih škatel, papirja, plastike, kock…
  • da narišete svoj grad na papir, platno, karton, steno, les, glino…

Lahko tudi izberete čisto svoj način in izdelate grad tudi drugače. Omejitev ni, spoštovati je treba le vse predpisane ukrepe. V turistični pisarni Občine Črna na Koroškem bodo fotografije poslanih gradov shranili in jih skrbno objavljali na facebook strani Snežni gradovi Kralja Matjaža. Ob koncu prireditve si bo vse fotografije ogledal Kralj  Matjaž in med gradovi izbral najlepšega v vsaki kategoriji glede na starost, do 15 in nad 15 let ter vrsto izvedbe –risbice, makete ali izdelan grad. Pomembno je, da svoj grad izdelate ali upodobite, nato pa ga fotografirate in pošljete največ tri fotografije gradu na e-naslov [email protected].  Za risbice navedite format, za makete in skulpture pa mere-širino, dolžino in višino. Napišite tudi starost ustvarjalca, do 15 let ali nad 15 let.  Organizatorji se bodo potrudili, da bodo avtorji najlepših gradov prejeli zanimive in lepe nagrade.

Organizatorji tudi vabijo tudi vse graditelje, ki ste v preteklih letih že sodelovali na prireditvi in obiskovalce prireditev, da v januarju na svojih družabnih profilih objavite najbolj zabavne in zanimive fotografije s preteklih prireditev.

Najlepše gradove bodo razglasili februarja, ko goduje Matija (24.2.). Torej tudi Kralj Matjaž, avtorji pa bodo takrat prejeli nagrade.