Oba koroška tretjeligaša izgubila

V 21.krogu 3.SNL vzhod sta obe koroški ekipi izgubili. Korotan na gostovanju v Brežicah, kjer so jih Brežice 1919 Terme Čatež premagale s 4:1, Koroška Dravograd pa je doma izgubila z 2:0 proti Zavrču. Korotan je po tem krogu na petem mestu, Koroška Dravograd pa je pet krogov pred koncem že izpadla v četrto ligo.

 

Korotan je v Brežicah izgubil s tremi goli razlike, lahko pa bi se razpletlo tudi drugače. Prevaljčani so si pripravili veliko priložnosti za gol, dvakrat zadeli okvir vrat. Predvsem v drugem polčasu so odigrali zelo dobro, uspeli znižati rezultat, za izenačenje oziroma popoln preobrat je zmanjkalo nekaj natančnosti in tudi športne sreče. Domači so do visoke zmage prišli ob koncu tekme, ko je Korotan poskušal izenačiti in vse stavil v napad.

Za domače so zadeli Nikola Regović v 27., Žan Župančič v 37., Benedek Tanyi v 90. in Žiga Hervol v 93.minuti. Za Korotan je bil strelec Matic Pipuš v 62.minuti.

Trener Korotana Tin Kuzma je tako ocenil tekmo:

Danes žoga nikakor ni želela v nasprotnikov gol. Priigrali smo si veliko priložnosti, dvakrat zatresli okvir vrat. Zadovoljen sem s pristopom ekipe in vztrajnostjo, ki danes žal ni bila poplačana. V drugem polčasu smo izgledali, kot želimo. Ob pritisku v izdihljajih tekme pri rezultatu 2:1 smo si ustvarjali priložnosti, domači so izkoristili priložnosti iz protinapadov. To je nogomet. Čestitam domačinom za zmago. Gremo naprej, čakajo nas še pomembne tekme do uresničitve cilja.”

Koroška Dravograd nadaljuje s slabimi predstavami. Poraz proti Zavrču pomeni, da Dravograjčani v zadnjih petih krogih tudi teoretično ne morejo ujeti ekip pred njimi, saj imajo Premium Dobrovce, Rače in Šmartno 1928 že 18 točk prednosti. Tekmo v Dravogradu je z dvema goloma odločil Gregor Predikaka, ki je zadel v 22. in 67. minuti.