Ob zmagi Slovenije nad San Marinom sta se izkazala tudi oba koroška igralca

Slovenska nogometna reprezentanca je v 6.krogu skupine H za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024 gostovala v San Marinu, kjer je premagalo domačo reprezentanco s 4:0. Slovenija je zmagala veliko lažje kot na prvem dvoboju teh dveh ekip v Ljubljani, ko se je dolgo časa mučila z ‘bunkerjem’ gostov. Takrat je bilo 2:0 za naše. Tokrat je bilo lažje, predvsem po zaslugi Žana Karničnika, ki je v prvih šestnajstih minutah tekme z dvema asistencama zelo pripomogel k vodstvu Slovenije, v drugem polčasu pa se je tudi sam vpisal med strelce.

 

Radeljčan je že v 4.minuti preigral domačo obrambo in asistiral Žanu Vipotniku za vodstvo Slovenije. Slednjemu s petih metrov ni bilo težko zadeti mreže.

V 16.minuti je Karničnik opazil samega Jana Mlakarja v domačem kazenskem prostoru, mu z leve strani diagonalno podal, slednji pa je sam stekel proti domačemu vratarju Benedettiniju in ga s strelom med njegovima nogama premagal in povišal vodstvo Slovenije.

Tudi v drugem polčasu so naši dali dva zadetka. Najprej je Sandi Lovrić v 61.minuti z lepim strelom s šestnajstih metrov zadel desni kot Benedettinijevih vrat, končni izid tekme pa je šest minut kasneje postavil Karničnik, ko je po strelu Šporarja in obrambi Benedettinija odbito žogo poslal pod njegovo prečko.

To je bil v dvajsetem nastopu za reprezentanco prvenec Karničnika. Ob njem je treba pohvaliti za igro v obrambi tudi Jako Bijola, domači igralci so le dvakrat streljali na vrata vratarja Slovenije Jana Oblaka, ki je bil celo tekmo praktično brez dela.

Po šestem krogu je Slovenija z Dansko na prvem mestu, obe imata trinajst točk. Finska in Kazahstan imata točko manj. Do konca so še štirje krogi, v naslednjem bo Slovenija doma igrala s Finsko, kar bo morda tudi odločilna tekma za uvrstitev na evropsko prvenstvo.