Ob praznovanju 70. obletnice danes otvoritev razstave

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika v sklopu praznovanja 70-letnice delovanja, ki so jo z osrednjo slovesnostjo obeležili 7. marca, danes pripravlja še razstavo. Poleg tega je ob praznovanju obletnice nastal tudi filatelistični sklop, knjižnica pa prireja še številne druge dogodke.

Razstava, katere otvoritev bo danes ob 18. uri v  razstavišču knjižnice, nosi naslov Lepa stara gospa. Razstava kolažev na platnu nekdanje višje knjižničarke strokovne knjižnice Železarne Ravne Zlatke Strgar predstavlja oseben pogled na vlogo Koroške osrednje knjižnice ter izpostavlja nekatere detajle kot ključne gradnike njenega poslanstva v prostoru in duhu časa, so zapisali na spletni strani knjižnice.

Ob obletnici je nastal tudi priložnostni žig in filatelistični sklop, ki zajema priložnostno pisemsko ovojnico, razglednico in dve osebni poštni znamki. “Na vseh delih sklopa je uporabljen motiv knjige/knjig v povezavi z različnimi črkovji/tipografijami, podložen z značilnim rokopisom dr. Franca Sušnika, nestorja kulture na Koroškem. Poleg tega je »rdeča nit« celotnega oblikovanja tudi oranžna barva, barva ustvarjalne energije, prvič uporabljena pri zasnovi identifikacijskih kartic KOKR,” je filatelistični sklop opisal avtor, arhitekt Borut Bončina. Sklop pa zaokrožuje tudi filatelistična razstava v prostorih KOKR.

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, ustanovljena 3. marca 1949, se danes ponaša s preko 250 tisoč enotami gradiva. Poleg prostorov na Ravnah na Koroškem ima knjižnica še enote v Črni na Koroškem, Kotljah, Mežici, Prevaljah in Žerjavu ter izposojevalnice na Lešah, v Podpeci, v Strojni in Strojnski Reki.