O rezultatu, vzrokih in glasovnicah

Za #Volitve2022 je Državna volilna komisija #DVK s preglasovanjem odločila, da pri sestavi volilnih odborov ne upošteva dosedanjega tolmačenja zakona, kjer je možnost predlaganja članov proporcionalna glede na zastopanost strank v DZ. #SDS je tako namesto 2 lahko predlagala samo 1 člana.
Kljub temu smo uspeli spremljati, primerjati in preveriti rezultate, vnešene v sistem DVK, na 84% volišč. Odkrite so manjše nepravilnosti, ki pa na teh voliščih ne vplivajo bistveno na rezultat. Skrb gre predčasnim volitvam, hranjenju volilnih skrinjic in imenikov preko noči in v času od četrtka do štetja v nedeljo, neoštevilčenim glasovnicam (na vsaki glasovnici bi morala biti številka, vidna le s tehničnim pripomočkom) ter možnim manipulacijam pri glasovanju na daljavo. Žal v obstoječem sistemu tovrstnih nepravilnosti, tudi če bi se množično dogajale, ni mogoče nikoli dokazati in na slovenskih sodiščih doseči spremembo. SDS je doslej predlagala vrsto dopolnitev pravil, ki bi povečale nadzor, vendar jih je bilo večina zavrnjenih. V DVK, ki jo imenuje #Drzavnizbor, je sicer tranzicijska levica v še večji premoči kot na #UstavnoSodisce. Kljub vsemu naštetemu pa za mnoge nenavaden rezultat volitev verjetno ni tak zaradi kake splošne zarote DVK, temveč je:
1. posledica 2 letnega radikalnega zmerjanja #vladaRS #SDS #NSi #Konkretno na televiziji #POPTV, #RTVSLO, in #Odlazkovem nezakonitem imperiju, kjer niti enega zgodovinskega ali drugega uspeha vlade niso prikazali objektivno, večino pa so sploh zamolčali ali izničili s komentarji t.i. “stroke”;
2. posledica molka ustrahovane t.i. intelektualne sredine, ki je ob načrtnem razčlovečenju, ob javnih, množičnih grožnjah s smrtjo #JJansaSDS, volilcem #SDS, peščici “ne naših” novinarjev itd. zmogla le medlo artikulacijo izgovora, da “sta za prepir potrebna dva”;
3. lastnih napak, neudeležbe na delu razočaranega in desetletja zapostavljenega podeželja, pa polne politizacije sindikatov, tožilstva, sodstva, nevladnikov, #racunskosodisce @UstavnoSodisce #KPK, raznih pooblaščenk, varuhov, EU korifej ipd… proti #vladaRS.
@strankaSDS in @NovaSlovenija sta kljub vsemu povečali št. mandatov. In vse bo v redu. Nobenega strahu.
Le vsak naj sam sebe iskreno vpraša, ali je res naredil vse, kar zmore. Oglaša se veliko takih, ki so se vedno pripravljeni boriti do zadnje kaplje krvi. Naše, ne svoje. In predvsem zase. SDS, kot slovenska in demokratična, pa se je vedno borila ZA Slovenijo🇸🇮, zato sprejema tudi tak rezultat volitev, nikoli ne obupa in GRE NAPREJ.