Nove okužbe v slovenjgraškem domu starostnikov, na Koroškem 41 novih okužb

V slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov so z obsežnim testiranjem tekom vikenda potrdili še 11 okužb pri stanovalcih in dve pri zaposlenih. Na Koroškem so včeraj potrdili 41 novih okužb s koronavirusom.

 

Po prvi potrjeni okužbi prejšnjo nedeljo se število okuženih v slovenjgraški enoti Koroškega doma starostnikov povečuje. Ob zadnjem obsežnem testiranju odvzeli 58 brisov pri zaposlenih in 21 pri stanovalcih. Rezultati so pokazali, da je okuženih še enajst stanovalcev in dva zaposlena, poroča STA. Skupno je v slovenjgraški enoti okuženih 21 stanovalcev in trije zaposleni.

Z okužbami imajo težave tudi v matični enoti Koroškega doma starostnikov v Črnečah. Po zadnjih testiranjih beležijo 12 okužb pri stanovalcih in tri pri zaposlenih.

Včeraj je bilo v Sloveniji ob 4323 testih potrjenih 794 novih okužb, od tega 41 na Koroškem. Največ okužb (15) so potrdili v Slovenj Gradcu, 14 okužb so potrdili na Prevaljah, šest na Ravnah na Koroškem, tri v Mežici, dve v Črni na Koroškem in eno v Mislinji. Hospitaliziranih je že 313 oseb, na intenzivni negi jih je 56. Dva bonika s Covid-19 sta umrla, iz bolnišnice jih je v domačo oskrbo šlo 27.