Nogometaši Fužinarja v Beltincih zmagali z 2:0

V 14.krogu prvenstva 2.SNL so se nogometaši Fužinarja odpravili na gostovanje v Beltince, kjer so se pomerili z ekipo ND Beltinci, ki je imela pred to tekmo pet točk prednosti pred njimi. Tekma je bila za obe ekipi zelo pomembna. Beltinčani so se želeli s tremi točkami oddaljiti od ekip iz spodnjega dela tablice in si zagotoviti miren zaključek jesenskega dela prvenstva. Ravenčani pa so v nevarni coni, iz katere želijo čimprej pobegniti. Na koncu so bili veliko bolj zadovoljni nogometaši Fužinarja, ki so osvojili tri izredno pomembne točke.

 

V prvem polčasu smo gledali disciplinirano igro obeh ekip v fazi obrambe. Pravih priložnosti za zadetek ni bilo veliko. Prvo smo videli v 38.minuti, ko je po kotu z leve strani poskušal Kaučič, vendar je streljal čez Fužinarjeva vrata.

Ravenčani so prvič resneje zapretili v 40.minuti, ko je Cener s šestnajstih metrov z drop-kick udarcem prav tako streljal čez gol.

V 43.minuti pa je Fužinar povedel. Ibrian je podal Cenerju, ta pa se je v šestnajstmeterskem prostoru z lahkoto otresel domačega branilca in z bližine premagal domačega vratarja Zvera. Vse je izvedel vrhunsko in zadel proti ekipi, iz katere je prišel v Fužinar.

V prvih desetih minutah drugega polčasa so na igrišču popolnoma prevladovali Ravenčani. V 52.minuti je po kotu zgrešil Lima. Tri minute kasneje pa smo videli najlepšo akcijo na tekmi, ki jo je po podaji Posinkovića z drugim golom za goste zaključil Maksimović.

Po tem zadetku so se prebudili tudi domači, ki so prišli do treh priložnosti, vendar je bil tudi tokrat vratar Fužinarja Marčič v izvrstni formi in uspel svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. V 57.minuti je po prodoru in podaji Kosija Durak z dvanajstih metrov streljal, Marčič je njegov strel z nogo uspel obraniti.

Pet minut kasneje je s petnajstih metrov streljal Čakš, Marčič je bil spet na mestu. Najbolj pa se je Marčič izkazal v 74.minuti, ko je s strel Žalerja z bližine z izjemno reakcijo z desno roko odbil v kot.

Pred tem je imel najlepšo priložnost na tekmi za Fužinar Pesjak. Po podaji Cenerja z leve strani je na drugi vratnici zgrešil s petih metrov.

V zaključku so bili gostje bližje tretjemu golu kot domači znižanju. V 83.minuti se je Cener sprehodil skozi domačo obrambo, preigral je tudi vratarja Zvera, potem pa je s strani zadel le stranski del mreže. Nevaran strel Maksimovića pa je Zver dve minuti kasneje odbil v kot.

Fužinar je tokrat prikazal zelo dobro igro in po treh krogih spet zmagal, za prikazano igro je treba pohvaliti prav vse igralce. Trener Mihael Bukovec je dobro poznal nasprotnika, skozi teden na treningih opozarjal na njihove dobre in slabe lastnosti. Taktično je odllično postavil igro in s svojim moštvom v Prekmurju znova prišel do treh točk. Na koncu mu je domači trener Damjan Gajser lahko le čestital za zasluženo zmago.

Fužinar bo v naslednjih dveh krogih domačin. Najbrej prihaja na Ravne Jadran Dekani, teden dni kasneje pa Roltek Dob. Z morebitnima zmagama bi se Ravenčani pomaknili v zgornji del tablice ter veliko bolj mirno odigrali zadnji dve tekmi jesenskega dela prvenstva, ko igrajo še v gosteh z Biljami in doma s Primorjem.

Na lestvici sicer po nepopolnem 14.krogu vodi Rogaška z 31.točkami, Fužinar je s 16.točkami deveti.