Nogometaši Fužinarja so na Prevaljah premagali Krško

V 20. krogu 2.SNL so nogometaši Fužinarja na Prevaljah gostili Krško. Po dobri predstavi so zanesljivo zmagali z 2:0 in s tem razveselili kakšnih 150 gledalcev, kolikor jih je spremljalo tekmo. Druga zaporedna spomladanska zmaga pelje Fužinar v mirne vode, daleč od ekip z dna lestvice. Ravenčani so namreč s 27. točkami sedmi, Krško je s 15. točkami na zadnjem, šestnajstem mestu.

 

Tekma je bila odločena v prvem polčasu, ko sta padla tudi oba gola na tekmi. Najprej je v 6. minuti zadel Barnabas Nemeth, za končni izid pa je najbolj zaslužen Jimmy Lima Mpanzu, gostje so si po njegovem prodoru v 45. minuti dali avtogol.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec izjavil:

“Zelo pomembna tekma z naše strani. Vedeli smo, da nas čaka težek nasprotnik v Prevaljah na umetni travi. Prenovljena ekipa Krškega je bila velika neznanka za nas. Kolikor se je dalo, smo se na njih taktično pripravili na podlage ene tekme proti Triglavu prejšnji krog. Analiza je pokazala, da so igrivi, da si želijo igrati, kar nam je ustrezalo. Dobro je bilo, da smo povedli iz prve prave priložnosti, po veliki zaslugi Nemetha, ko je sprejel globinsko žogo Klinarja, si med dvema gostujočema branilcema priboril prostor s svojo močjo ter potem z udarcem pod prečko premagal še vratarja.

Nato so sledile minute gostov, imeli so dve veliki priložnosti, vendar nas je v igri držal naš izredni vratar Rener. Pred koncem prvega polčasa je Jimmy Lima preigraval v kazenskem prostoru, po njegovi podaji so si gostje v bistvu sami dali gol.

Drugi polčas je bil z naše strani dosti boljši. Preko Nemetha, Cenerja in Sušića smo si ustvarili tri zelo lepe priložnosti za povišanje vodstva. Gostje so ostali pri nekaterih jalovih napadih, ogrožali so nas predvsem iz prekinitev. Srečno in spretno smo ohranili našo mrežo nedotaknjeno. Gostom nismo dovolili približanja, kaj šele izenačenja rezultata oziroma preobrata.

Fantom za to izredno mentalno težko tekmo vse čestitke. Fizično so tekmo dobro oddelali, taktično nekoliko manj, ampak zmagi se ne gleda v zobe. Za prvi dve tekmi lahko fantom samo čestitam za pristop, željo, odnos, karakter. Pred kratkim smo bili v negotovosti, bali smo se za prihodnost kluba, sedaj pa se tudi situacija v klubu izboljšuje. Rezultatsko smo zapluli v mirne vode in ne razmišljamo več o obstanku v ligi, ampak o priključku k vrhu lestvice.

Omenil bi tudi sredino pokalno tekmo, kjer smo izpadli po hrabri igri, malce nezasluženo. S kančkom sreče bi lahko tudi to tekmo dobili, jo pri našem vodstvu obrnili v našo korist. Fantom nič ne zamerim, borili so se po najboljših močeh. Za nas pa je seveda bolj važno prvenstvo, kjer nas v naslednjih treh krogih čakajo tri izredno težke tekme.”  

V naslednjem krogu bo Fužinar gostoval v Ljubljani, kjer se bo v soboto pomeril s četrtouvrščeno Ilirijo 1911.