Nogometaši Fužinarja remizirali z Roltek Dobom

Drugoligaši ta teden že igrajo tekme drugega dela sezone, ta vikend je na sporedu 16.krog prvenstva. Fužinar je na Ravnah gostil moštvo Roltek Dob, ki se na lestvici nahaja na predzadnjem, petnajstem mestu in je v zadnjih krogih v veliki rezultatski krizi. Kljub številnim ustvarjenim priložnostim, zgodnjemu vodstvu in zelo dobri predstavi v prvem polčasu so se Ravenčani na koncu morali zadovoljiti s točko. Tekma se je končala z 2:2.

 

Začetek je bil takšen, kot so si ga igralci Fužinarja lahko samo želeli, že v 6.minuti so povedli. Po akciji in strelu Pesjaka je vratar gostov Fermišek žogo le odbil, spretni Maksimović pa je odbito žogo poslal v mrežo.

Vodstvo domačih je trajalo samo dve minuti. Nesporazum in neodločnost v ožji obrambi domačih je izkoristil napadalec gostov Černe, ki je s petnajstih metrov z močnim strelom premagal domačega vratarja Marčiča.

Sledili so napadi in priložnosti Fužinarja. Zelo razpoložena sta bila oba bočna napadalca, Pesjak in Cener. Najprej je poskušal Pesjak, Fermišek se je izkazal z obrambo. V 19.minuti je Cener preigral gostujočega branilca in miočno streljal, Fermišek je s skrajnimi napori žogo odbil v kot.

Med 29. in 35.minuto smo videli tri priložnosti domačih, katerim je novo vodstvo z bravuroznimi obrambami preprečil gostujoči vratar. Obranil je strele Pesjaka, Svržnjaka in Cenerja. Najlepša je bila priložnost Cenerja, ki je z neposredne bližine namesto v dolgi streljal v krajši vratarjev kot in omogočil Fermišku, da se znova izkaže.

Gostje so v prvem polčasu le še enkrat streljali na domača vrata, na žalost pobuda in priložnosti Fužinarja niso bile materializirane.

V drugem polčasu pa so hitro povedli gostje. V 52.minuti je prosti strel z dobrih petindvajsetih metrov izvedel Kunstelj in z lepim strelom čez zid premagal Marčiča.

Po zadetku so se gostje povsem povlekli v obrambo, igrali so s petimi igralci v zadnji vrsti. Preko nevarnega Černeta so prežali le na protinapade, v 65.minuti bi jim skorajda uspelo. Černe se je znašel sam pred Marčičem, vendar je zgrešil njegova vrata.

Fužinar je imel v tem delu igre dve veliki priložnosti. Tako Maksimović kot nekaj minut kasneje sta se na drugi vratnici sama znašla pred Fermiškom. Strel Maksimovića z glavo je slednji odbil v kot, Pesjak pa je, prav tako z glavo, zgrešil vrata.

V 84.minuti pa končno izenačenje. Podajo Svržnjaka je na drugi vratnici izkoristil Offei in postavil končnih 2:2.

Do konca tekme so domači poskušali dati še tretji gol. Nekajkrat je bilo vroče pred Fermiškom, toda vedno je manjkal zaključni strel. Tekma se je tako končala z neodločenim izidom.

Tako kot pred tednom dni je bil tudi tokrat Fužinar boljše moštvo. Predvsem v prvem polčasu je bila igra zelo všečna, Ravenčani so preko bokov prebijali gostujočo obrambo, na žalost pa je realizacija popolnoma zatajila. Namesto da bi obdržali hitro vodstvo, so takoj prejeli ‘pionirski’gol in goste vrnili v igro. Razbranil se je gostujoči vratar, ki je bil najboljši na igrišču. Na koncu so vendarle prišli vsaj do točke, vztrajnost je bila na koncu poplačana.

Naslednji teden čaka nogometaše Fužinarja gostovanje v Biljah, teden dni kasneje pa igrajo še doma s Primorjem.