Nogometaši Fužinarja končali sezono s porazom v Dekanih

Končana je letošnja sezona v 2.SNL. Nogometaši Fužinarja so v zadnjem, 30.krogu gostovali v Dekanih, kjer so z domačim Jadranom izgubili s 4:1. Za domače so zadeli Panić v 26., Ljutić v 44., Fortuna v 67. in Cukjati v 92. minuti. Edini strelec za Fužinar je bil Lima Mpanzu v 34. minuti. Prvak druge lige je Rogaška, drugouvrščeni Aluminij pa bo za vstop v prvo ligo igral dve kvalifikacijski tekmi z Gorico. Iz lige sta izpadle Roltek Dob in Krško, Fužinar je na koncu štirinajsti. Koroška bo torej tudi v naslednji sezoni imela drugoligaša, Fužinar bo že sedmo leto zapored igral v tej ligi.

 

Včeraj se nogometašem Fužinarja ni izšlo. Zmaga Jadrana je zaslužena, a nekoliko previsoka. Ravenčani so imeli svoje priložnosti, ob malo boljši realizaciji bi se tekma lahko odvila v drugo smer.

Trener Mihael Bukovec je po koncu tekme za naš portal povedal naslednje:

“Zadnjo prvenstveno tekmo smo odigrali po najboljših močeh, želeli zmagati, a se nam ni izšlo…Tekma je bila zelo zanimiva, domačini so zasluženo zmagali, a tudi mi z igro in prikazanim nismo razočarani. Pripravili smo si lepo število priložnosti, dobro kombinirali v polju. Žal je v nogometu tako, da kdor ne da, dobi. Kljub vsemu se našim mladim fantom iz srca zahvaljujem za odigrano sezono in ustvarjen željen, jasen cilj kluba. Hvala tudi vašemu portalu, da nas spremljate, poročate o nas. Vse ljubitelje nogometa pa pozivam na mladinske kvalifikacije za uvrstitev Fužinarja v 1.SML, ki bodo to sredo na Ravnah in v soboto v Lendavi proti ekipi Nafte.”

Kakorkoli že, osnovni cilj je izpolnjen, obstanek v ligi je bil praktično zagotovljen po prvih dveh spomladanskih tekmah. Takrat je kazalo, da se bo Fužinar boril tudi za višja mesta, vendar je sledila slaba serija predvsem na ‘domačem’ igrišču na Prevaljah, kjer so Ravenčani oddali preveč točk.

Kljub vsemu lahko sezono glede na vse probleme z igralskim kadrom, finančnimi problemi in nezmožnostjo igranja na Ravnah označimo za uspešno. Tudi iz tega vidika, ker je trener Mihael Bukovec skozi sezono ponudil priložnost številnim mladim igralcem Nogometne šole Fužinar, ki so nakazali svoj potencial. Jasno je, da je treba biti z mladimi igralci nekoliko potrpežljiv, saj je najtežji preskok iz mladinske v člansko ekipo, še posebej na prvo in drugoligaškem nivoju, kjer igrajo profesionalni nogometaši.

Uprava kluba na čelu s predsednikom Petrom Stočkom, ki je ob trenerju Mihaelu Bukovcu najbolj zaslužen za to, da bomo na Koroškem še naprej gledali drugoligaški nogomet, pa mora sedaj poskušati sanirati finančno stanje, zadržati trenerja Bukovca in ključne igralce ter v klub pripeljati potrebne okrepitve. Časa ni veliko, priprave na novo sezono se začnejo že sredi junija.

Za Nogometno šolo Fužinarja bo ta teden zelo zanimiv, lahko rečemo zgodovinski, saj moštvo U19 ta teden igra dve kvalifikacijski tekmi za vstop v 1.SMNL z lendavsko Nafto. Po devetintridesetih letih ima mladinska ekipa Fužinarja znova lepo priložnost, da se prebije v prvo mladinsko ligo. Vsi ljubitelji nogometa na Koroškem ste seveda vabljeni na tekmi. Prva se igra v sredo na Ravnah, povratna v soboto v Lendavi.