Nogometaši Fužinarja izgubili v Velenju

V petek se je s tekmo med Krko in Triglavom pričel spomladanski del prvenstva v 2. SNL.  Nogometaši Fužinarja so včeraj gostovali v Velenju, kjer jih je domači Rudar premagal s 3:1. Za domače sta zadela Jure Matjašič v 20. in 28. ter Adriano Bloudek v 73.minuti, za Fužinar pa Chris Cener v 28.minuti. Na tekmi je bilo prisotnih 250 gledalcev.

 

Ravenčani so na momente prikazali dober, gledljiv nogomet. Vendar je bilo vidno, da moštvo še ni uigrano, saj se je nekaj igralcev Fužinarju priključilo šele ob koncu prestopnega roka sredi februarja. Tekmo sta v prvi vrsti odločila izkušena Dejan Djermanović in Jure Matjašič, s katerima je imela obramba Fužinarja največ dela.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je tako opisal tekmo:

“Prva spomladanska tekma se nam ni izšla po naših načrtih, upali smo vsaj na točko. Rudar je bil boljši, zasluženo je zmagal, za zmago jim čestitam. Vseeno pa je rezultat glede na prikazano previsok.

Mi gremo naprej, smo optimisti. Vidi se, da nam manjka nekaj avtomatizma, naredili smo preveč individualnih napak v fazi branjenja. To so domači igralci z izkušenima Djermanovićem in Matjašičem, ki sta gonilni sili domačega moštva, uspeli izkoristiti.

Mi smo bili na začetku preveč nervozni, nestrpni, Rudarju smo omogočali priložnosti, v igri nas je držal naš vratar. Po prejetem golu smo uspeli izenačiti, a takoj zatem prejeli še drugega. Kljub temu smo si že v prvem polčasu po prodoru Verbiča priigrali stoodstotno priložnost, vendar je bil Galajs nepriseben in priložnosti ni uspel izkoristiti.

V drugem polčasu smo opravili dve zamenjavi, imeli spet veliko priložnost. Cener bi lahko izenačil, a je preveč okleval, nato podal, priložnost je ‘splavala po vodi’. Sledila je igra med dvema kazenskima prostoroma. V tem obdobju smo žal naredili preveč napak pri podajah, pri prehodih v napad pa smo bili preveč nedovršeni. Vseeno smo bili bližje izenačenju kot Rudar tretjemu golu.

Potem pa je po kotu domačih našemu vratarju žoga izpadla iz rok, kar je Bloudek znal izkoristiti. Po izključitvi domačega igralca smo si nato ustvarili dve zelo lepi priložnosti, vendar je bil domači vratar vedno na mestu.

Fantom nimam kaj za zameriti, moramo strniti glave in se pripraviti na naslednjega nasprotnika. V nedeljo nas čaka spet težka tekma, saj na Ravne pride prvo uvrščena Nafta. Vabim vse navijače in ljubitelje nogometa, da nas pridejo podpreti, saj bomo podporo zelo potrebovali. Mi pa bomo naredili vse, da točke ostanejo na Ravnah.”

V naslednjem, 19. krogu bo igral Fužinar z lendavsko Nafto, ki je v tem krogu z istim rezultatom izgubila proti Gorici. Tekma bo v nedeljo na Mestnem stadionu na Ravnah s pričetkom ob 15.uri.