NK Korotan ponovno v tretji slovenski nogometni ligi!

Nogometaši Korotana so se danes z zmago v Pesnici znova uvrstili v tretjo ligo. Današnja tekma 25.kroga 1. članske lige MNZ Maribor se je končala z zmago Korotana z 2:0, zadela sta Anže Zavolovšek v 10. in Nejc Plesec v 55. minuti. Krog pred koncem prvenstva imajo Prevaljčani šest točk prednosti pred ekipo Starše, ki ima sicer tekmo manj, vendar je Korotan obe medsebojni tekmi dobil in ga Starše ne morejo več prehiteti.

 

To je velik uspeh igralcev pod vodstvom trenerja Tina Kuzme in strokovnega štaba. Ko je lani Korotan izpadel iz tretje lige, je bilo seveda vprašanje, kako naprej. Uprava kluba je poskrbela, da se ekipa ni ‘razpadla’. Še več, pripeljala je nekaj odličnih igralcev, Korotan se tako samo leto dni po izpadu vrača nazaj v tretjo ligo. Eden od tistih, ki imajo največ zaslug za ekspresno vrnitev, je gotovo kapetan ekipe Kan Kovač. V preteklih petih sezonah je v drugi ligi za Fužinar zbral več kot 110 nastopov, v letošnji sezoni pa je s svojimi izkušnjami vodil ekipo Korotana k izpolnitvi cilja. Po tekmi je za naš portal povedal naslednje:

“Za nami je ena dolga, težka in lepa sezona. Pred sezono smo si zadali cilj, to je prvo mesto in vrnitev nazaj v tretjo ligo. Mislim, da smo to oddelali vrhunsko. Zahvalil bi se navijačem, ki nas podpirate, vsem soigralcem, strokovnemu štabu, ki so delali pravo delo, na koncu se je tudi rezultat pokazal. Ocena zadnje tekme; ko se gre zares, se vidi, kako igralec odreagira pod pritiskom, česa je sposoben. Mi smo ta naš cilj izpolnili, sedaj je čas za slavje.”

To je ob letošnji klubski 90-obletnici najlepše darilo za klub, vse navijače Korotana. Pa tudi upanje, da se ‘zlati časi’ Korotana, ko je igral v prvi in drugi ligi, nekoč spet vrnejo.