NK Koroška Dravograd v prvem spomladanskem krogu gostuje v Šmartnem

Ta konec tedna se začne spomladanski del prvenstva v tretjih nogometnih ligah. Nogometaši Koroške Dravograda, ki se po jesenskem delu prvenstva nahajajo na tretjem mestu, bodo v nedeljo gostovali v Šmartnem pri Paki pri moštvu Šmartno 1928. Pred začetkom prvenstva smo za mnenje o trenutnem stanju v moštvu povprašali trenerja Žigo Kljajiča in njegovega pomočnika Nina Kučeja.

Glavni trener Koroške Dravograda Žiga Kljajič je povedal naslednje:

“S pripravami smo začeli 10.januarja z namenom, da se dobro kondicijsko pripravimo za nadaljevanje prvenstva, katerega začetek je 13.marca proti Šmartnem. V mesecu januarju smo se posvetili osnovni kondicijski pripravi, v februarju pa smo odigrali pet prijateljskih tekem. Klub so v prestopnem roku zapustili Staš Dobaj, Martin Vrabič, David Kranjc ter Samo Pridigar. Prišli pa so Nejc Pečnik, Aljoša Gluhovič, Davor Rogina, Marko Volaš, Anže Soldo ter Dragan Ljubanič. Pričakujem, da bomo v nadaljevanju prvenstva nadaljevali z dobtimi predstavami, ki smo jih prikazali v jesenskem delu ter da se bomo izognili poškodbam, ki so nas pestile jeseni.”

Njegov pomočnik Nino Kučej je dodal: “Mislim, da v spomladanski del prvenstva vstopamo dobro pripravljeni. Nekaj igralcev nas je v prestopnem roku sicer zapustilo, ampak smo takoj reagirali in pripeljali okrepitve, ki so se zaenkrat izkazale za dobro kadrovanje kluba. Med pripravami na nadaljevanje prvenstva smo uspešno odigrali prijateljske tekme s Šmartnim, Korotanom, ATSV Wolfsbergom, Radljami in Zavrčem. V nedeljo pa nas čaka že prva prvenstvena preizkušnja, gostujemo pri NK Šmartno 1928. Želje, ambicije in pričakovanja za spomlad ostajajo visoko, predvsem pa si želimo navijačem ponuditi atraktiven nogomet.”