NK Fužinar je dobil licenco za 2.SNL za sezono 2022/23

Iz nogometnega kluba NK Fužinar Ravne so sporočili, da so danes prejeli odločbo licenčne komisije za potrjeno licenco v 2.SNL za sezono 2022/23. To pomeni, da bo Koroška tudi v naslednji sezoni imela drugoligaša. Fužinar bo tako štartal v svojo šesto sezono v 2.SNL, v katero se je uvrstil leta 2017, potem ko je v odločilni tekmi za vstop v drugo ligo v Dravogradu zmagal z 1:0. 

 

 

Fužinar je postal v zadnjih letih stabilen drugoligaš, ki si obstanek v ligi praktično zagotavlja že po jesenskem delu sezone. Izjema je bila le prva sezona, takrat je za obstanek v ligi Fužinarju pomagala Mura, takratni prvak druge lige, ki je v zadnjem kolu premagala Zarico.

V letošnji sezoni je po prvi tretjini kazalo, da se Ravenčani lahko borijo celo za kvalifikacije za prvo ligo. Vendar so potem zaradi različnih vzrokov močno popustili in na koncu končali na enajstem mestu. Trener Miha Bukovec pa je v drugem delu sezone priložnost ponudil številnim igralcem U19 in U17, kar je vsekakor hvalevredna poteza. Gre namreč za fante, ki so bodočnost koroškega nogometa, od njih se pričakuje, da bodo v doglednem času nosilci ekipe.

Koroška si vsekakor zasluži ne samo drugoligaški, ampak tudi prvoligaški nogomet. Med letoma 1999-2001 sta v prvi ligi igrala prevaljski Korotan in Dravograd, na derbijih se je zbralo tudi 2500 gledalcev. Lahko samo upamo, da se ti časi nekoč spet vrnejo.